DİYANET-SEN'İN BAYRAM MESAJI

Siverek Diyanet-Sen Başkanı Mahmut Bozkuş Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

DİYANET-SEN'İN BAYRAM MESAJI
14 Ekim 2013 - 08:19

Kurban Allah’a yakınlık ve teslimiyetin bir göstergesidir. İçerisinde pek çok güzellikleri ve hikmetleri barındıran kurban bayramına bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu, huzurunu ve bereketini yaşamaktayız. Kurban; nefislerin Allah’a kurban edilmesi demektir. Kurban bayramı barışın esenliği, tefekkürü kendini bilmenin, Eyyüp (as) sabrını öğretmenin, İsmail’in nefsini terbiye etmenin, çaresizliği gidermenin Allah’ın varlığını ve birliğini idrak etmenin ve fedakarlığının göstergesidir.

İslam Ümmeti bir taraftan huzur ve barışın mutluluğunu yaşarken diğer taraftan acının bayramının mutsuzluğunu yaşamaktadır. İslam ümmetinin sokaklarında akan kanlar İslam’dan insanlık onurunu almamış olan zalimler, cellatlar, şebbihalar, diktatörlerin istekleri doğrultusunda akıttıkları kandır. Fitne fesadın kol gezdiği İslam ülkelerinde ki savaşa dur demenin silahın gücüyle değil selamın rahmetiyle birbirimize karşı güven tesis ederek barışı ve huzuru pekiştirelim.

Evlatlarımızın, kardeşlerimizin, canlarımızın akıtılan kanlarına dur diyelim…

Ümitsizlik içerisinde yuvarlanan insanlık adına unuta kalmış, bu bayramda yaklaşan kış ayı münasebetiyle Medine dönemindeki ensarın kucak açtığı Mekke muhacirlerine karşı sergilediği kardeşlik ruhunu pekiştirmeye çalışalım.

Onlar için seslerimizi mü’min’lerin silahı olan dua ile yükseltelim.

Utançlarımızı ayıp ve kusurlarımızı, çaresiz ve pişmanlıklarımızı, feryadlarımızı rahmetinin kucağına dökelim. utançlarımızı gafletin çamuruna saplanmış kin ve nefretin ırkçılık ve ayrımcılığın renge ve ırka dile, kültüre, makama ve mevkiye bakmaksızın kardeşçe birlik olalım. Bu bayram sevincini topraklarından ayrılmak zorunda kalan Suriyeli kardeşlerimizden esirgemeyelim. Bir liralık sadaka olsa dahi dertlerine deva olalım. Tüm İslam ümmetinin kurban bayramını tebrik eder ülkemize ve milletimize barış mutluluk getirmesini niyaz eder hayırlara vesile olmasını dilerim…

Siverek Diyanet-Sen Başkanı Mahmut BOZKUŞ


Bu haber 2151 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü