DİYANET-SEN BASIN AÇIKLAMASI

Diyanet-Sen Basın açıklaması düzenlendi.

DİYANET-SEN BASIN AÇIKLAMASI
17 Aralık 2013 - 14:19

“Ey İman edenler hepiniz Allahın ipine sımsıkı sarılın , parçalanıp dağılmayın.” diyen Yüce İslam‘ın hizmetkarı olan biz Din Görevlileri için en büyük düşman tefrikadır, ayrılık ve gayrılıktır.

Diyanet çalışanları sorunlarının çözümü ve taleplerinin yerine getirilmesi konusunda örgütlenmenin adı olan sendikalar ayrılığın ve kavganın kaynağı olmamalıdırlar. Sendikalar kalpler arasında kurulan kardeşlik bağlarımızı, birlik ve beraberliğimizi bozma üzerine yapılan , siyaset mühendisliğine pirim vermemelidirler. Diyanetteki sendikal anlayışların amacı; iyilikleri çoğaltmak, insanı ilgilendiren her konuda kendini sorumlu addetme duyarlılığını gösterme, ümmetin ve üyesinin derdini kendine dert etmek olmalıdır.

Bu gün biz din görevlilerine düşen vazife sendikal ayrılıklar üzerinde durmaksızın, ( Layık olmadığımız halde ) Rabbimiz tarafından yüklenen bu vazifeyi yerine getirirken, özelde kendi içimizde genelde ise ümmetin vahdetini ve kardeşliğini savunmaktır.

İslam‘a hizmeti, en büyük hizmet olduğu inancını taşıyan Din Gönüllüsü kardeşlerimize hizmet vermeye çalışan Diyanet- Sen Siverek temsilciliği, inandığı kardeşlik, birlik ve beraberlik ilkelerinden asla taviz vermeyecektir.

Diyanet- Sen Siverek Temsilciliği; sendikası ne olursa olsun , siyasi düşüncesi ne olursa olsun, memleketi, soyu ve rengi ne olursa olsun hizmet vermeye çalışılacaktır. Kazanılmış hakların gasbçısı değil, hamisi ve kuruyucusu olacaktır. Meslektaşlarının şikayetçisi değil , savunucusu olacaktır. Hiç kimsenin baskısı ve tekelinde kalmayarak üyeleriyle istişareyi esas alacaktır . Zalimin yanında değil mazlumun yanında yer alacaktır.Atanmış değil, adanmış olarak hizmet vermenin gayreti içerinde olacağız.

DİYANET- SEN SİVEREK TAMSİLCİLİĞİ

1- Eyyüp ETÜŞ

2- Amet KONAK

3- Mustafa ÖNCÜL


Bu haber 2351 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı