DİN-BİR-SEN’DEN CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNE TEPKİ

DİN-BİR-SEN’DEN CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNE TEPKİ

DİN-BİR-SEN’DEN CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNE TEPKİ
09 Ekim 2015 - 14:10

Din Bir-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş, sosyal medya üzerinden peygamber efendimize hakaret eden CHP Adana Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan’a tepki gösterdi.

Basın açıklamasında, CHP Adana Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan’ın sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden İslam peygamberine hakaret ettiğini belirten Bozkuş, “CHP Adana Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan, geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından İslam âleminin son peygamberi olan peygamberimiz Hz.Muhammed hakkında, çok alaycı bir ifade ile ‘’Bizim yalancı Muhammed’e ve onun uydurduğu tanrıya ihtiyacımız yok’’ sözleri tüm İslam alemini derinden üzmüştür. Nasıl biz Müslümanlar İslamiyet dışındaki dinlere mensup olan kişilerin inançlarına saygı gösteriyorsak, bir Yahudininde bir Hristiyanın da biz Müslümanların dinine saygı göstermesi gerekmektedir. Ama sözlerimin başında söylediğim gibi Adana CHP’li meclis üyesinin bir Müslüman olduğunu düşünürsek o şahsiyet peygamberine hakaret ederken, bir Yahudinin bu şekilde peygamberi Hz.İsa’ya saygısızlık yapabileceğini kesinlikle düşünmüyorum. İnsan sıfatına sahip olan, hangi din,dil,ırk ve mezhebe bağlı bulunursa bulunsun, her milletin milli ve manevi değerlere sahip olmasını gerektiğini, bu tür bozuk düşünceye sahip çıkışlarla insanların inançlarına saldırarak bir hedefe ulaşmanın mümkün olamayacağı, bu tür saldırıların kendisine yarar getiremeyeceği, halkın kin ve nefretten başka bir şey kazanamayacağını belirtmek isterim. Gerçek iktidar olmak isteyen zihniyetin evvela dine, daha sonra halkın iradesine saygılı, dürüst ve samimi olması gerekmektedir”

Bozkuş açıklamasının devamında, “Biz Siverek Din-Bir-Sen camiası olarak sevgili ve canımızdan ve malımızdan daha değer verdiğimiz peygamberimiz (s.a.v) ‘e yapılan bu aşağılık ve seviyesiz saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyor, Bir daha bu tür seviyesiz saldırıların tekrarlanmaması temennisinde bulunuyoruz”

Bozkuş basın açıklamasının sonunda ise tüm diyanet camiasının Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2447 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması