DİN-BİR-SEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Din-Bir-Sen Siverek İlçe Başkanı Mahmut Bozkuş Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

DİN-BİR-SEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
25 Mayıs 2014 - 10:45

Siverek Din-Bir-Sen Miraç Kandili Mesajı

Kainattaki yaratılmış varlıkların en şereflisi seçilen peygamberimiz (s.a.v.) Allah’ın huzuruna kabul edilişini bu mübarek üç aylarının feyz ve bereketini bol olduğu mübarek Miraç Kandili’ni idrak etmekteyiz. Miraç, peygamberimizin yapmış olduğu manevi bir yolculuktur.Pek çok ilahi sırrı, hikmet ve bereketi, huzur ve saadeti içerisinde barındıran bu gece İsra Suresi’nin ilk ayetinde (c.c.) Allah şöyle ifade edilmektedir: ‘’ kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir.Hiç şüphesiz o hakkıyla işitendir,hakkıyla görendir .’’ Hz.Muhammed (s.a.v.) ‘in mahzar olduğu ilahi bu misafirlik isra ve miraç mucizesi bizlere rabbimizin lutuf ve hidayeti ile akıl ve idraka sığmayacak üst derecelerle ulaşabileceğimizi göstermektedir. Miraç , her duygu ve düşüncelerle Allah’a bağlılık ve onun ipine sarılmak ve boyun eğmeden , ahlaki prensiblere yükselişten ibarettir.

Miraç gecesin de, küçük ve büyük günahlardan arınmanın , insanlığın ve toplumun yararına faydalı değerler üretmenin , fedakarlık ve sorumluluk bilincini idrak etme ile kulluk teslimiyetimizi göstererek yüce mertebelere erişmek lazımdır .

Bu gecede , kimin duasına muhtaç olduğumuz kimlerin şerrinden Allah’a sığınmamız , kendi nefsimizi sorgulamamız bilinci ile Suriye’de akan kanın durdurulmasını müslümanların yekvücut halinde birlik ve beraberlik içinde hareket etmesini, Bosna Hersek’te meydana gelen sel felaketinden canlarını mallarını kaybeden , Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen faciada hayatını kaybeden , madenci kardeşlerimizin ruhları şad , mekanları cennet hayatta olan ailelerine sabrı celiller ihsan eylesin diyerek, Allah’ın imtihanı karşısında insanların ne kadar aciz olduğunu hisse çıkarıp teslimiyetimizi her geçen günden daha fazla göstermemiz bilinci ile dikkatli mesafeler katetmemiz lazım .

Bu duygu ve düşüncelerle Siverek halkımızın ve bütün İslam aleminin mübarek Miraç Kandili’ni tebrik eder , ülkemize ve milletimize barış ve huzur getirmesini yüce rabbimizden niyaz ederim. Allah’ın selamı ve bereketi üzerinize olsun.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2020 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu