DİLENCİLER SİVEREKLİ ESNAFI CANINDAN BEZDİRDİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde son günlerde sayıları artan dilenciler Siverekli esnafın tepkisine neden oluyor.

DİLENCİLER SİVEREKLİ ESNAFI CANINDAN BEZDİRDİ
27 Haziran 2013 - 10:42

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde son günlerde sayıları artan dilenciler Siverekli esnafı isyan ettirdi. Kucaklarına aldıkları bebekleri ile cadde, sokak gezen dilenciler esnafı canından bezdirdi. Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan esnaflar bazen günde 50 kez işyerlerine dilencilerin girdiğini belirterek bunun önüne geçilmesini istediler.

Dilencilerden çok muzdarip olduklarını söyleyen Siverekli esnaflardan İbrahim Öztürk, “Müşterilerden daha çok işyerimize dilenciler geliyor. Zaten işlerimiz yaz ayına girmesiyle birlikte kesat gidiyor. Dilencilere yardım yapsak bir türlü, yapmazsan bir türlü, bizde ne yapacağımızı şaşırdık”

Siverekli esnaflardan Murat Aymaz, muhtaç durumda olan ailelere sahip çıkılması gerektiğinin bilincinde olduğunu belirterek, “ Dışarıdan ilçemize gelen bazı kişiler kendilerini Suriyeli olarak tanıtarak halktan para istiyorlar. Bunlar dilenciliği meslek olarak görüyorlar. Bunun bir şekilde önüne geçilmesi lazım” dedi

Siverekli esnaflardan Osman İzol ise dilencilerin verdiği rahatsızlığın her geçen gün arttığını belirterek, “ Dilencilere karşı Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Belediyesi’nin önlem alması lazım. Dilenciler konusunda halkımız bilgilendirilmeli, çünkü dilenciler esnafı bezdirdiğinden dolayı bazı esnaflarımız dilencilere karşı çok sert tepki gösteriyorlar” dedi.

Taşıma şoförü Cuma Şeker ise, dilenenlerin çoğunun muhtaç olmadığını ileri sürerek, “Dilenenlerin çoğu gerçek fakir değiller. Çünkü fakir insan çok gururludur, insanlara el açıp dilenmez. Onların yüzünden insan gerçek fakirlere de yardım yapmıyor çünkü belli değil ki hangisi muhtaç hangisi muhtaç değil”

Dilencilerin namaz vakitlerinde cami avlusunda dilendiğine dikkat çeken bazı esnaflar ise dükkânımızda, “dilencilerden rahatsız olduğumuz yetmezmiş gibi Allah’ın evine gittiğimiz zaman bile bu dilenciler bizi rahat bırakmıyorlar” diyerek tepkilerini gösterdiler.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3695 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü