DEDAŞ'TAN DESTEKLEME BLOKESİ AÇIKLAMASI

Tarımsal sulamada kullandığı elektrik borcundan dolayı destekle primlerine bloke konulan çiftçilere çağrıda bulunan Dicle Elektrik, Tarımsal Sulama Kampanyasına katılmaları halinde tüm çiftçilerin blokelerinin kaldırılacağını duyurdu.

DEDAŞ'TAN DESTEKLEME BLOKESİ AÇIKLAMASI
02 Haziran 2015 - 20:47

Dicle EDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak`ta yüzde 75`e varan indirim oranlarıyla Tarımsal Sulama Kampanyası başlattı.



Kampanya ile birlikte elektrik borcu olan çiftçilerin desteklemelerine Ziraat Bankası tarafından bloke konulurken, çiftçilerin Tarımsal Sulama Kampanyasına katılmaları halinde blokelerinin kaldırılacağı belirtildi.


Kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Dicle EDAŞ Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, kampanya ile birlikte çiftçilerin borçlarının yüzde 25’ini ödeyeceklerini belirterek, peşin ödeme yapan çiftçinin blokesinin hemen, ‘Desteklememden kesilsin’ diyen çiftçinin blokesinin ise 2 gün sonra kaldırılacağını söyledi.


Blokeler çözülmeye başlandı


Borçlu sulama birliği başkanları ile görüştüklerini birliğe borçlu olan üyelerin taahhüt vermeleri ile birlikte diğer borçlu üyelerinin blokelerini kaldıracaklarını ifade eden Demirbağ, “Borçlu sulama birliklerimiz var. Başkanlarımızla toplantılar yaptık. Bunlarla ilgili olarak borçluların listesini bize getirmelerini istedik. Borçluların listesini bize getirdiler. Biz onunla bizim alacağımız kısmı borçlu olan sulama birliği üyeleri gelip taahhüt ettikten sonra biz diğer borçlu olanlarla ilgili tüm blokeleri çözeceğiz. Ama öncelikle borçlu olan birlik üyeleri gelip bize taahhüt imzalamaları gerekiyor. Bundan sonra blokeyi çözmüş olalım. Ayrıca cazibeli sulama birliklerimiz var. Bunların içerisinde trafolar da var. Her ne kadar cazibeli olsa bile kanaldan üst tarafa su basmak için trafolar da var. Tespitlerimizi gerçekleştirdik. Bunda ise sadece trafo olan kısma bloke koyup diğerini çözeceğiz. Bunun saha tespitlerini yapmıştık.  Sulama birliği başkanları ile birlikte inceleme yapılıyor.  Ama bir taraftan da blokeleri çözmeye başladık. “


‘Siyasi malzeme yapılmamalı’


Çiftçilere ciddi manada bir indirim yaptıklarını ifade eden Demirbağ, “Bunun siyasi bir malzeme yapılmaması lazım. Bunun normalde çiftçimize bölge çiftçimize sağladığımız bir imkândır. Ciddi manada bir indirim yapıyoruz. Geçen yılda aynı uygulama olmuştu bu yılda uygulamamız var. Bu yıl geçen yıla göre prosedür yönünden kolaylaştırmış olduk. Benim ricam tüm bölgedeki hemşerilerimizden sakin olmaları, sabırlı olmaları. Hepsinin blokelerinin çözüleceği sistemleri kurmuşuz. Merkezde bu konuyla ilgili bir merkezimiz var, ilçelerde de dilekçeler alınacak.  Onun için bunu farklı mecralara çekip siyasi malzeme yapmalarının hiçbir anlamı yok” şeklinde konuştu.


‘Tüm imkânlarımızı seferber ettik’


Pazar günü gerçekleşecek olan genel seçimlerle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Neşet Demirbağ, “Bölgemizin, ilimizin huzurunu kaçırmaya kimse müsaade etmesin. Burada hemşerilerimizin duyarlı olması konusunda rica ediyorum. Seçim güzel bir ortamda geçiyor. İnşallah bu şekilde devam eder. Geçen yıl seçim günü bir elektrik kesintisi yaşanmıştı. Bu yıl kesinti olmaması için de bütün tedbirlerimizi aldık. İzinleri kaldırdık. Ekip sayılarını artırıyoruz. İnşallah bu seçimi de elektrik kesintisi yaşanmadan geçiririz. Hemşerilerimiz demokratik ortamda oylarını kullanırlar.“ diye konuştu. (İLKHA)

Bu haber 2843 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem