DEDAŞ mağduru engelli vatandaş Kaymakama seslendi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan engelli bir vatandaş, DEDAŞ’ın kendisine haksız yere kaçak elektrik cezası kestiğini iddia ederek, Siverek Kaymakamından yardım istedi.

DEDAŞ mağduru engelli vatandaş Kaymakama seslendi
09 Şubat 2017 - 11:59

Siverek’te, DEDAŞ ekiplerinin kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle engelli bir vatandaşa 2 yıl içerisinde 3 kez ceza kesmesi engelli vatandaşı mağdur etti.

Siverek Yenişehir Mahallesi 27. sokakta yaşayan yüzde 60 engelli İbrahim Öztürk (48), kaçak elektrik kullanmadığı halde DEDAŞ’ın kendisine 2 sene içerisinde 3 kez haksız yere ceza kestiğini ileri sürerek, Siverek Kaymakamı Metin Demirel’den duruma el atmasını istedi.

Hayatında hiçbir zaman kaçak elektriğe tenezzül etmediğini ve gelen yüksek meblağdaki elektrik faturalarını düzenli şekilde ödediğini belirten Öztürk, mağduriyetinin giderilmesi noktasında muhatap bulamadığını, son çare olarak Siverek Kaymakamını göreve çağırdığını söyledi.

Öztürk, mağduriyetinin iki yıl önce başladığını belirterek, “Bundan iki sene önce kaçak kullanmadığım halde bana bin 600 TL kaçak elektrik cezası kestiler. Ben de DEDAŞ’a giderek kaçak elektrik kullanmadığımı ve ödemiş olduğum yüksek meblağdaki elektrik faturalarını onlara gösterdim. DEDAŞ ekipleri evime gelerek elektrik tesisatında ve evin içerisinde incelemede bulundular. Yapılan inceleme sonucunda herhangi bir kaçak elektrik kullanımının söz konusu olmadığını belirterek tutanak tuttular ve kesilen kaçak elektrik cezasını iptal edeceklerini söylediler.” dedi.

Kaçak elektrik kullanmadığının kesinleşmesine rağmen aradan geçen 1,5 aya rağmen DEDAŞ’ın elektrik cezasının iptal etmediğini belirten Öztürk, “Daha sonra kışın ortasında gelip elektriklerimi kestiler. Ben de daha sonra tek çare olarak bana kesilen elektrik kaçak kullanım cezasını ödeyerek, Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Başvuru sonucunda Tüketici Hakem Kurulu bana hak vererek ödediğim paranın büyük bir bölümünü iade etti.” şeklinde konuştu.

Mağduriyetinin giderilmesinin ardından yine kendisine kaçak elektrik cezası kesildiğini belirten Öztürk, “DEDAŞ ekipleri, bundan bir ay önce de kaçak kullanmadığım halde 15 gün aralıklarla iki kez kaçak elektrik kullandığım gerekçesiyle bana ceza kestiler. Daha sonra yeniden DEDAŞ’a başvurdum. Ama mağduriyetimin giderilmesi noktasında muhatap bulamadım. Nereye başvurdum ise kimse beni dinlemedi. Son çare olarak Siverek Kaymakamı Sayın Metin Demirel’e sesleniyorum. Vallahi, billahi kaçak elektrik kullanmadım. Mağdur durumdayım ve bir an önce mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.” ifadelerini kullandı

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3340 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü