DAYAKÇI KOCALAR YANDI

Ali LEYLAKŞanlıurfa’nın Viranşehir Belediyesi, aile içi şiddeti önlemek ve kız çocuklarının okula gönderilmesini sağlamak amacıyla toplu iş sözleşmesine maddeler koydu. Viranşehir Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi

DAYAKÇI KOCALAR YANDI
08 Şubat 2007 - 14:48
gereği, eşine şiddet uygulayan erkek personelin ücretinin yarısı kesilerek, şiddet mağduru kadına verilecek. Ayrıca kız çocuklarını okula göndermeyen personel, erkek çocuklar için de eğitim yardımı alamayacak.

65 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesinde, iş güvencesi ve ekonomik maddelerin yanı sıra sosyal ve kültürel hakların korunduğu maddeler de yer aldı.

Belediye toplantı salonunda imzalanan ve 146 işçiyi kapsayan sözleşmenin imza töreninde DTP’li Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, enflasyonun üzerinde bir zam yaparak, işçi ücretlerinde 85’er YTL artırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Yeni toplusözleşmeye göre:

Eğer işçi eşine şiddet uygularsa ve eşi bunu ispatlarsa, işçinin maaşından yüzde 50 kesinti yapılarak eşine verilecek.

Üniversite yaşına gelmiş ve üniversiteye giden kız çocukları için ayda 175 YTL ve erkek öğrenciler için 125 YTL yardım alacak. Şayet kız çocuğu okuma yaşına gelmiş ve okula gönderilmiyorsa bu yardım erkek çocuğuna da yapılmayacak.

İlköğretim öğrencileri için de 100 YTL verilecek, ama kız çocuklarını okula göndermeyenler yine bu yardımdan yaralanmayacak.

İLK KEZ ADANA'DA

Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Küçükdikili Beldesi Belediyesi’nin DTP’li kadın Başkanı Leyla Güven de, Genel- İş Sendikası ile yaptıkları toplu sözleşmeye, ’nikahsız evlilik’ ve ’aile içi şiddete’ karşı iki özel madde koymuştu. Geçen yıl Şubat ayında imzalanan 32 işçiyi kapsayan sözleşmeye göre, nikahsız evlilik yapan işçiye tazminatsız çıkış getirilmiş, eşine şiddet uygulayan işçinin ücretinin yüzde 50’sinin kesilip, şiddet mağduru eşine ödenmesi kararlaştırılmıştı.

Bu haber 3086 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu