Darbeciler İçin Bir Şikâyet Daha

Siverek Sivil Düşünce Platformu, 12 Eylül Askeri Darbesini yapan eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve arkadaşları hakkında suç duyurusunda bulundu

Darbeciler İçin Bir Şikâyet Daha
16 Eylül 2010 - 15:09
Siverek Sivil Düşünce Platformu temsilcileri, bugün saat 14.00’te Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek, Kenan Evren ve arkadaşları hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan platform sözcüsü Cemil Yeşildağ, 12 Eylül tarihinde yapılan ve milyonlarca insanı mağdur eden askeri darbeye değinerek, 12 Eylül darbesinin toplumu ifsat ettiğini savundu. Yeşildağ, “Yaşadığımız bu coğrafyada yaklaşık her çeyrek asırda bir yeni nesli zihinsel ve fiziksel olarak budayan darbeler yapılmıştır. Bu darbeler tek tipçi, hak ve halk düşmanı, kafatasçı bir yapıda olup, topluma sürekli zarar vermiştir. Darbeler içinde yaşadığımız toplumun gelişmesi önünde engel olup, yaşadığımız ülkenin sosyal, ekonomik ve özgürlükler alanında sürekli geride kalmasına sebep olmuştur.” Dedi.

Yeşildağ basın açıklamasının devamında, Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, “gelin bu darbe yanlılarını yargılayın. İşledikleri zulüm yanlarına kar kalmasın ve başkalarına da cesaret vermesin.” Dedi.

Siverek gençlik haber



Bu haber 2562 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü