Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'nın kurtuluşunu kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Abdullah Erin’e gönderdiği videolu mesajla, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünü kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'nın kurtuluşunu kutladı
11 Nisan 2020 - 13:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını tebrik ederek sözlerine başladı.


Urfa’nın Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadeleye dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstiklal Mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan, kahramanlıklarıyla tarihe mal olan, tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarıyla, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. Kurtuluş Savaşımızda, Urfa ve Urfalılar ‘Şanlı’ unvanı almayı hak eden kahramanlıkları ve fedakârlıklarıyla ölümsüzleşmiş, aziz milletimizin gönlünde eşsiz bir yer edinmiştir. Böyle kutlu bir anlayışla, kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla, İstiklal savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Şanlıurfa’nın bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.” diye konuştu.


“Urfa, Hazreti İbrahim’in şehridir”


Urfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü idrak edildiğini belirten Erdoğan, "İstiklal harbimizin en kasvetli dönemlerinde kadını erkeği, genci yaşlısıyla Urfalı kardeşlerimin kazandığı zafer, tüm milletimize umut aşılamıştır. Urfa, bir yıllık topyekûn kıyamın ardından tamamen kendi direnişiyle düşmanı topraklarından söküp atmıştır. Çünkü Urfa, sadece sabır timsali Eyüp Peygamber'in değil, aynı zamanda inancı uğruna ateşe atılmayı göze alan Hazreti İbrahim'in de şehridir.” ifadelerini kullandı.


“Urfa'yı Şanlıurfa yapan tüm kahramanları minnetle yâd ediyorum”


Urfa'nın bu dönemde sergilediği destansı direnişe vurgu yapan Erdoğan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kendisine 'şanlı' unvanı verilerek, özellikle takdir edilmiştir. Bundan tam bir asır önce mücadeleleriyle cesaretleriyle Urfa'yı Şanlıurfa yapan tüm kahramanları, tüm istiklal sevdalılarını minnetle yâd ediyorum. Bin yıldır vatanımızın ve milletimizin bekası için canını esirgemeyen bütün şehitlerimize, gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 100 yıl önce Onikiler'in Urfa'da başlattığı direniş ruhu, bölücü terörden 15 Temmuz ihanetine, Suriye'deki harekâtlarımızdan Doğu Akdeniz'deki gelişmelere kadar vatanımızın bekası ve milletimizin bağımsızlığı için verdiğimiz tüm mücadelelerde bizlere ilham kaynağı olmuştur. Bugün de tüm dünyayla beraber ülkemizi de etkileyen Coronavirus salgınına karşı yürüttüğümüz mücadelemizde Urfa'nın ve siz kardeşlerimin cesaretinden ilham alıyoruz.” şeklinde konuştu.


“Salgınla ilgili tedbirlere riayet etmenizi özellikle istirham ediyorum”


Şanlıurfalılara yaşanan süreçte kalplerini ferah tutmalarını isteyen Erdoğan, “Allah'a hamdolsun tıpkı daha öncekiler gibi bu mücadelemizi de milletimizin desteği ve duasıyla başarıyla sürdürüyoruz. Rabbimizin buyurduğu gibi: 'Her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylık vardır.' Yürekler, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diye vurdukça, Türkiye'nin yıldızı hep yükselecektir. Biz bir oldukça, iri oldukça, diri oldukça, kardeş oldukça, hep birlikte Türkiye oldukça hedeflerimize ulaşmamızı engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Şanlıurfalı kardeşlerimiz kalplerini refah tutsun. Türkiye, Allah'ın izni ve inayetiyle, aziz milletimizin basiret ve ferasetiyle bu musibetin de üstesinden gelecektir. Sizlerden salgınla ilgili tedbirlere riayet etmenizi özellikle istirham ediyorum. Ramazan-ı Şerif'e kavuşmak üzere olduğumuz günlerde salgından dolayı sıkıntı çeken kardeşlerimize sahip çıkmanızı bekliyorum. Bu düşüncelerle 100. kurtuluş yıl dönümünüzü tekrar tebrik ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla." dedi.


Etkinlikler TV ve sosyal medyada yayımlanacak


Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, “Tarihin Şanlı 100’ü Şanlıurfa” sloganıyla, bu yıl 100’üncü kurtuluş yıldönümünü kutlanan “11 Nisan Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu” etkinliklerinin önemli bir kısmı, Coronavirus salgını nedeniyle iptal edilmişti.


Salgın başlamadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Şanlıurfa’ya teşriflerinin beklendiği etkinlikler, tedbir kararları gereğince sadece televizyonlar ve sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirilecek.


11 Nisan 2020 günü saat 11.00’da tüm camilerde sela okunması ile başlayacak etkinlikler, saat 11.11’de 100 pare top atışı ile devam edecek. (İLKHA)


Bu haber 7974 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek