CUMA HUTBESİNDE ZİNA ANLATILDI

Siverek'te cuma namazında Zina günahı anlatıldı

CUMA HUTBESİNDE ZİNA ANLATILDI
22 Mart 2013 - 13:58

Eşrefi mahluk olan insan, varlıklar içinde en değerli ve onurlu olandır. İnsanlık, şerefini ancak Allah’ın koyduğu emir ve yasaklara riayet ederek koruyabilir. Dinimiz dünya ve ahiret mutluluğu için birtakım ahlaki kurallar koymuştur. Bu kurallar, aklı, malı, nefsi ve nesli korumaktadır. İslam’ın nefsi ve nesli korumak için koyduğu ahlaki kurallardan biri de zina etmemektir.

Zina; aralarında meşru bir evlilik olmayan, nikah bağı bulunmayan kimselerin cinsel ilişkide bulunmalarına denir. Yüce Allah Kuran-ı Kerim’de: “Zinaya yaklaşmayın, zira o bir hayasızlıktır ve kötü bir yoldur” buyurmaktadır.

Sevgili Peygamberimiz (sav)’de bu konuda “Müminleri Allah’tan daha çok, fenalıktan koruyan kimse yoktur. Bunun için Allah açık – kapalı fuhşiyatı (zinayı) haram kılmıştır” buyurmuştur.

Değerli Müminler;

Zinanın; ahlaki, sosyal ve sağlık açısından pek çok ferd ve toplumsal zararları vardır. Zina eden kişinin önce ruhsal dünyası kararır. Evli ise aile bireyleri arasındaki güven ilişkisi temelden sarsılır, yuvası yıkılır, o çirkin ilişki sonucu, masum çocuklar sahipsiz kalır. Zina; birçok bulaşıcı hastalığın kaynağı olup, insan sağlığını da tehdit eder.

Kıymetli Kardeşlerim

Üzülerek belirtelim ki, bugün pek çok basın yayın organında, gayrı meşru ilişkiler adeta teşvik edilmektedir. Gençlerimiz sosyal medyadaki bu programlardan çok etkilenmekte ve adına “flört” denilen arkadaşlıklar kurmaktadırlar.

Yüce dinimiz, bu tür gayrı meşru ilişkileri yasaklamakta, insanları kendi rızası ile bir araya gelmeleri olan evlenmeye teşvik etmektedir.

Değerli Müminler!

Bu tür üzücü durumlarla karşılaşmamak için, geleceğimiz olan gençlerimize sahip çıkalım. Gençlerimizin sosyal çevresini tanıyalım. Kimlerle arkadaşlık ettiğini bilelim. Çocuklarımızın neyi izlediğine ve hangi internet sitelerine girdiğine dikkat edelim. Çocuklarımızı dinimizin koyduğu güzel ahlaki prensipler ışığında yetiştirelim. Muhterem Müslümanlar

Hutbemi;Hz. Peygamber Efendimiz, (s.a.v.)’in Veda hutbesinde bildirmiş olduğu şu nasihatla bitirmek istiyorum. “Dikkat ediniz! Şu dört şeyi kesinlikle yapmayınız. Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmayınız. Allah’ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı haksız yere öldürmeyiniz. Zina etmeyiniz. Hırsızlık yapmayınız.


Bu haber 3066 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu