"Çocuklarımızı Peygamberimizin terbiyesi ile büyütelim"

Beraat Kandili münasebetiyle düzenlenen Berat Kandili programında konuşan Eğitimci Mehmet Turan, “Resulullah’ın manevi terbiyesinden geçmeyen çocuklar hem dünya hem de ahiret için hesabı verilemeyen bir yük olacaklardır.” dedi.  

"Çocuklarımızı Peygamberimizin terbiyesi ile büyütelim"
20 Nisan 2019 - 17:01

Siverek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKRA-DER) tarafından Beraat Kandili münasebetiyle dernek binasında bir program düzenlendi.


Programda konuşan Eğitimci Mehmet Turan, “Resulullah’ın manevi terbiyesinden geçmeyen çocuklar da hem dünya hem de ahiret için hesabı verilemeyen bir yük olacaklardır.” dedi.


İmam Hatip öğrencisi İbrahim Ergin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan programda konuşan Eğitimci Mehmet Aydın, “günahlarımızın farkında olmak ve tövbe” konulu bir konuşma yaptı.


“Nasuh bir tövbe Rabbimiz’den af ve mağfiret dilemeliyiz.”


Beraat gecesinde Allah’ın bu gecede müminlere beraatını vermek istediğine dikkat çeken Aydın, “Yüklendiğimiz günah yükünden bizleri uzaklaştırmak istiyor. Tövbe sadece büyük günahlar sonrasında yapılması gereken bir şey değildir. Her an ihtiyaç duyduğumuz bir durumdur. Peygamberimiz dahi bir hadislerinde günde 70 defa tövbe ve istiğfar ettiğini bizlere söylüyor. Tövbe, sadece yönümüzü ve yüzümüzü değil; kalbimizi ve zihnimizi Rabbimize yöneltmenin adıdır. O'nun rızasına doğru yol almanın adıdır tövbe… Günahlar kalbin üzerinde kirler oluşturuyor. Tövbe ise o kirleri yok ediyor. Nasuh bir tövbe Rabbimiz’ den af ve mağfiret dilemeliyiz. Yani öncelikle günahlarımızdan el çekeceğiz, pişmanlık duyacağız ve bir daha yapmamaya azim göstereceğiz. Böyle bir tövbe makbul olan tövbedir. Günahta ısrar etmek en büyük günahtır. Günahta ısrar edilirse küçük- büyük günah yok; tövbe edilirse yine affedilmeyecek günah yoktur. Tövbemiz, günahımızın cinsinden olmalıdır. Yani elimiz ile günah işlemişsek elimizi hayırda kullanıp tövbesini yapabiliriz. Dilimizle günah işlemişsek dilimizi hayırlı şeyleri anlatarak, Kur’an okuyarak, Allah'ı zikrederek tövbe etmeliyiz. Eğer para harcayarak günah işlemişsek bunun tövbesini paramızı hayırlı işlerde kullanarak yapabiliriz. Zamanımızı harcayarak günah işlemişsek bunun tövbesini zamanımızı Allah'ın razı olduğu işlerde harcayarak tövbemizi yapmalıyız.” diye konuştu.


“Resulullah’ın manevi terbiyesinden geçmeyen çocuklar da hem dünya hem de ahiret için hesabı verilemeyen bir yük olacaklardır”


Eğitimci Mehmet Turan ise konuşmasında Müslümanların çocuklarını Peygamber Efendimizin terbiyesi ise yetiştirmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Allahu Teâla, Resulullah (Sallallahu aleyhi Vesellem) bu ümmete göndererek bize büyük bir minnette bulunmuştur (Ali İmran 164). Bizlere Allah'ın ayetlerini okumuş, kitabı ve hikmeti öğretmiş, bizleri arındırmıştır. Bu minnete karşılık sahabe efendilerimiz ve onların yolunu takip edenlerden kimi malını, kimi canını bu uğurda feda etmiş; kimi evini, barkını, çocuklarını terk etmiş, Allah yolunda hicret etmiştir. Resulullah’a duydukları sevginin hakkını bu şekilde vermişlerdir. Bugün bizlere de düşen Resulullah yoluna sımsıkı sarılmak, Kur'an-ı Kerim'e ve onun sünnetine tabi olmaktır. Hz Enes'in annesinin yaptığı gibi çocuklarımızın elinden tutarak onları Resulullah’ın yoluna adamaktır. Kuru bir iddiadan ibaret olan sevgi bizleri kurtaramayacak, Resulullah’ın manevi terbiyesinden geçmeyen çocuklar da hem dünya hem de ahiret için hesabı verilemeyen bir yük olacaklardır.” Dedi.


Program, Mevlid, tesbihat, münacaat, hatim, günün ihyasının ardından yapılan dua ile sona erdi.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 2014 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor