ÇOBANA SALDIRAN YABAN DOMUZU ÖLDÜRÜLDÜ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Eskihan Köyü’nde çobana saldıran yaban domuzu köylüler tarafından öldürüldü.

ÇOBANA SALDIRAN YABAN DOMUZU ÖLDÜRÜLDÜ
23 Kasım 2013 - 18:59




ŞANLIURFA- Siverek ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Eskihan (Xanxirabe) Köyü’nde, hayvanlarını otlatmak amacıyla meraya giden Ferit Koyunsever’e, yaban domuzu saldırdı. Saldırı sonucunda yaralanan Koyunsever, köylüler tarafından Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Edindiğimiz bilgilere göre Eskihan Köyü’nde yaşayan Ferit Koyunsever isimli çoban, hayvanlarını otlatmak üzere köylerine 500 metre uzaklıktaki meraya hayvanlarını götürdü. Bu sırada hayvanların arasına karışan yaklaşık 300 kilo ağırlığında, 1.5 metre uzunluğundaki yaban domuzu bir anda Ferit Koyunsever’e saldırdı. Domuzun dişlemesiyle yaralanan çoban, yanında taşıdığı tüfekle domuza peş peşe ateş ederek domuzu yaraladı. Baygınlık geçiren Ferit Koyunsever’in yardımına yetişen köy sakinleri domuzu silahla öldürdü. Köylüler tarafından hastaneye kaldırılan Ferit Koyunsever’in kalçasına 10 dikiş atıldı. Bir süre hastanede müşahede altında tutulan Koyunsever daha sonra taburca edildi.

Domuzun saldırması sonucu yaralanan Ferit Koyunsever (47) konu hakkında yaptığı açıklamada, “Hayvanlarımı merada otlatırken bir anda hayvanların arasından çıkan domuz bana saldırdı. Bana saldırır saldırmaz ben yere düştüm. İki defa kalçamı dişledi. Bende domuzun boğazını tutmaya çalıştım. Baktım baş edemiyorum, yanımdaki tüfekle domuza ateş açtım. Daha sonra yaşananları hatırlamıyorum” dedi

Konu hakkında açıklama yapan köy sakinlerinden Cemal Ortakaya (52) şöyle konuştu, “Akrabam Ferit Koyunsever sabahleyin hayvanlarını otlattığı sırada domuz ona saldırmış. Köylüler telefon ile beni aramasıyla bende olay yerine koştum. Olay yerine geldiğim zaman Ferit’i kanlar içerisinde buldum. Domuz’da Ferit’in yanı başındaydı. Bende av tüfeğimle domuza ateş açtım. Köylülerde yaralı olarak koşan domuzun peşine verdi. Bende Ferit’i hastaneye götürdüm. Sonra dere kenarında domuzun ölüsüne rastladık. Yaşım 52 şu ana kadar bu büyüklükte bir domuz görmedim” dedi

Siverek İlçesinde 13 Kasım 2013 tarihinde de bir yaban domuzu Dicle Mahallesinde yaşayan Süleyman Yıldız isimli mahalle sakinine saldırmıştı.

www.siverekgenclik.com








Bu haber 6268 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu