CİGERLERİMİZ YANIYOR: İHMAL İKİ CAN ALDI

Siverek'e 10 Km. uzaklıkta bulunan Üstüntaş(Têzxerab) köyünde köy hizmetleri tarafından açılan ve üzeri kapatılmayan su dolu çukurda hayatını kaybeden iki çocuk cesetleri otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Merkezinde bekletilmekte.

CİGERLERİMİZ YANIYOR: İHMAL İKİ CAN ALDI
04 Haziran 2011 - 08:36

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 10 Km. uzaklıkta bulunan Üstüntaş köyünde, Elif Gümüş(12) ve Ferhat Gümüş(10) isimli amca çocukları, 8 ay önce köy hizmetleri tarafından yol yapımı için kazılan ve mucur çıkarıldığı iddia edilen yağmur suyu ile dolmuş 4 metre derinliğindeki göllette bulunan evcil ördeklerle oynarken su dolu çukura düşerek hayatlarını kaybetmişlerdi.

İddia göre Elif Gümüş(12) ve Ferhat Gümüş(10) isimli amca çocukları köylerine 500 metre uzaklıkta bulunan 8 ay önce köy hizmetleri tarafından mucur çıkarılmak amacıyla açılmış ve yağmur suyu ile dolmuş gölette yüzen evcil ördeklerle oynamak amacıyla göllete girdi. Derinliği 4 metreyi bulan gölette çırpınan çocuklar bağırmaya başladı. Çocukların çığlığı üzerine olay yerine koşan köy sakinlerinden ve hayatını kaybeden Elif Gümüş'ün dayısı Zülfikar Gümüştaş, gölete girerek suda boğulan çocukların cansız bedenlerini göletten çıkardı.Köylüler tarafından Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kuzenlerin burada yapılan kontrolde hayatlarını kaybettikleri belirlenmişti.

Otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Merkezine kaldırılan kuzenlerin otopsi işlemleri halen sürüyor..

Siverek Gençlik Haber
Bu haber 3140 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi