ÇİFTÇİLERİN ELEKTRİK BORÇLARINDA İNDİRİM VE ERTELEME

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), çiftçilerin tarımsal sulama kapsamındaki elektrik borçlarında indirim yaparak süre uzatımına gittiklerini açıkladı.

ÇİFTÇİLERİN ELEKTRİK BORÇLARINDA İNDİRİM VE ERTELEME
20 Haziran 2014 - 10:30

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkilileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in ‘DEDAŞ ile çiftçilerin elektrik borçları konusunda nihai anlaşmaya vardık’ açıklaması üzerine basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, tarımsal sulama kampanyasındaki ödeme sürelerinin uzatılıp borç fiyatlarında da indirime gidildiği açıklandı.

Tarımsal sulamada ödeme süresi ay sonuna kadar uzatıldıTarımsal sulama kampanyasındaki süre uzatımı ve fiyat indirimi hakkında bilgi veren DEPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ, “Tarımsal sulama kampanyamızdaki süreyi bakanımız Faruk Çelik’in araya girmesiyle ay sonuna kadar uzattık ve fiyatı revize ettik. Daha önce 100 dönüm için fiyatlarımız, pamukta 9 bin TL, mısırda 9 bin TL, buğdayda 2 bin TL idi. Şu anda ise pamuk 9 bin TL, mısır 7 bin TL, buğday ise 2 bin TL’dir. 2014 yılında bunun haricinde başka hiçbir bedel alınmayacaktır.” diyerek, bu kampanyaya tüm çiftçilerin katılmasını istedi.

Tarımsal sulama konusunda çiftçilere bazı tavsiyelerde bulunan Demirbağ, kaliteli enerji kullanımı için sulama zamanını tüm güne yaymalarını ve özellikle gece saatlerinde sulama işlemlerini yapmalarını istedi.

(Hamza Adiyaman - İLKHA)


Bu haber 2513 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü