ÇİFTÇİLERİN BLOKE EYLEMİ SONUÇ VERDİ

Şanlıurfa’da sulama birliklerinin elektrik borcundan dolayı desteklemelerine bloke konulan çiftçilerin yaptığı eylemin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tarımsal desteklemelerin önündeki blokenin kaldırıldığını açıkladı.

ÇİFTÇİLERİN BLOKE EYLEMİ SONUÇ VERDİ
03 Haziran 2015 - 21:04

Sulama birliklerinin elektrik borcundan dolayı desteklemelerine bloke konulan çiftçilerin yaptığı eylem sonuç verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sulama birliklerinin elektrik borcu nedeniyle desteklemelerine bloke konulan çiftçilerin destekleme ödemelerini bugünden itibaren ödenmeye başlandığını açıkladı.

13 sulama birliğine bağlı tüm çiftçilerin blokeleri kalkarken, ilçelerdeki sulama birliklerine bağlı çiftçilerin ise DEDAŞ ilçe binalarına giderek başvuru yapmaları halinde blokelerin kaldırılacağı belirtildi.

Bakan Çelik, blokelerin kaldırılması için DEDAŞ binasında yetkililerle görüştükten sonra bir basın açıklaması yaptı.

Bakan Çelik; “Desteklemelerin ödenmesi için DEDAŞ ile sulama birlikleri arasında bir protokol yapıldı. Bu protokol çerçevesinde cazibe sulamayla ilgili 13 sulama birliğinde desteklemeler ilgili blokeler kaldırıldı. Diğerler çiftçiler ise ilçelerdeki DEDAŞ birimlerine başvurarak elektrik borçlarına karşılık taahhütnameye imzayı atmaları durumunda bankadan desteklemesini alabilecektir. Bugün ziraat bankası merkez şube gece on ikiye kadar çalışacak, diğer şubelerde akşam sekize kadar ödemelerini yapacaklar.” diye konuştu.

(Osman Gülebak-İLKHA)


Bu haber 3057 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü