ÇİFTÇİLER MAĞDUR

Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde halen ödenmeyen 2011 yılına ait hububat prim desteklemelerinden dolayı çiftçiler zor günler geçiriyor.

ÇİFTÇİLER MAĞDUR
03 Kasım 2012 - 10:31

ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde binlerce çiftçi perişan durumda… Yazın yaşanan elektrik krizi, kuyu maliyetlerinin yüksekliği, elektrik tüketiminin gelirinin üçe katlaması, ekim giderlerin yüksekliği ve ürünlerdeki fiyat düşüklüğü çiftçiyi perişan ederken, 2011 yılına ait hububat prim desteklemelerin de halen ödenmemesi bu mağduriyeti ikiye katlıyor.

Konu ile ilgili görüştüğümüz çiftçiler,"Biz hububatımızı sattığımız şirketlerde faturalarımızı kestirdik. İstenen belgeler ile birlikte İlçe Tarım Müdürlüğü`ne teslim etik. Bizden kaynaklanan hiçbir eksiklik yok. Şirketlerden kaynaklanan eksikliklerin faturası bize kesilmiş durumda... Bazı çiftçi arkadaşlarımızdan faizi ile birlikte daha önceki yıllarda yapılan ödemeler geri alındı. Bizlerde tedirgin olarak beklemekteyiz. Söz konusu şirketlerin cezasını biz çekiyoruz. 2013 yılına günler kala 2011 yılı destekleme ödemelerini alamadığımız gibi 2012 yılı destekle işlemlerini bile yapamadık" dediler.

Çiftçiler, yetkililerden biran önce bu soruna el atmasını istedi. (Sabri Acet-İLKHA)


Bu haber 3845 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor