ÇİFTÇİ BORÇLARI ERTELENECEK

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten, Mayıs Ayı içerisinde il genelinde lokal olarak aşırı yağmur ve dolu yağışı sonucu zarar gören çiftçilerin borçlarının erteleneceğini belirtti.

ÇİFTÇİ BORÇLARI ERTELENECEK
28 Mayıs 2013 - 11:15

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten, Mayıs Ayı içerisinde il genelinde lokal olarak aşırı yağmur ve dolu yağışı sonucu zarar gören çiftçilerin borçlarının erteleneceğini belirtti.

Ökten yaptığı açıklamada; “Mayıs Ayı içerisinde il genelinde lokal olarak aşırı yağmur ve dolu yağışı meydana gelmiştir. Yağışlardan zarar gören çiftçilerimiz İl ve ilçe Müdürlüklerine müracaat ettikten sonra zarar tespit komisyonu o tarlayı inceleyecek. Tarlada % 40 zarar tespit edilirse, bu raporlar Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilecek. Zarar gören çiftçilerimizin kredi borçları ertelenme ihtimali var. Müracaatta bulunmayan çiftçilerimizin zaman geçirmeden, şahsen bağlı bulundukları Gıda Tarım ve Hayvancılık İl veya İlçe Müdürlüklerine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.” dedi.

(Osman Gülebak - İLKHA)


Bu haber 3919 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor