CHP ADAY LİSTESİ

CHP Parti Meclisi uzun süren toplantının ardından sona erdi. Toplantıda, adaylar tek tek okunarak Meclis üyelerinin onayına sunuldu.DSP kökenli adaylar seçilebilecek yerlerden aday gösterildi. Listelerde, CHP Gençlik Kolları'ndan aday adayı olan hiçbir isim

CHP ADAY LİSTESİ
04 Haziran 2007 - 17:58
yer bulamadı. Ön seçim yapılan illerdeki aday sıralaması aynen korundu. İstanbul 3'üncü bölgede 14'üncü sıradan aday gösterilen Örsan Kunter Öymen, seçilmesinin mümkün olmadığını belirterek adaylıktan istifa etti.

CHP'de milletvekilleri adayları birkaç bölge dışında belirlendi. ANKA'nın edindiği bilgilere göre, önemli seçim bölgelerinde listeler şöyle şekillendi:

ANKARA

Birinci bölge:
“Önder Sav, Eşref Erdem, Emrehan Halıcı (DSP), Nesrin Baytok, Hakkı Suha Okay, Levent Gök, Veli Gündüz Şahin”,

İkinci bölge:
“Yılmaz Ateş, Zekeriya Akıncı, Mücahit Pehlivan (DSP), Tekin Bingöl, Ayşe Gülsün Bilgehan…”

İSTANBUL

Birinci bölge:
“İlhan Kesici, Algan Hacaloğlu, Jale Ağırbaş (DSP), Süleyman Yağız (DSP), Ali Topuz, Bayram Meral, Nur Serter, Şinasi Öktem, M. Zengin, Sırrı Özbek, Berhan Şimşek”,

İkinci Bölge
“Mehmet Sevigen, Mustafa Özyürek, Bihlun Tamaylilgil, Recai Birgün (DSP), Kemal Kılıçdaroğlu, Necla Arat, Çetin Sosyal, Hasan Fehmi Güneş”,

Üçüncü Bölge:
“Şükrü Elekdağ, Hasan Macit (DSP), Hüseyin Mert (DSP), Mehmet Ali Özpolat, Esfender Korkmaz, Birgen Keleş, İsmet Atalay, Nuri Bedir, Zeynep Damla Gürel…”
İstanbul 3. bölgeden 14'üncü sıradan aday gösterilen Örsan Kunter Öymen, bu sıralamayla seçilemeyeceğini belirterek adaylıktan istifa etti.

İZMİR

Birinci Bölge
“Güldal Mumcu (DSP), Bülent Baratalı, Rezzak Ertan, Ahmet Ersin, Ekrem Bulgun, Erdal Karademir”,

İkinci Bölge
“Kemal Anadol, Oğuz Oyan, DSP'den henüz ismi netleşmemiş bir aday, Mehmet Ali Susam, Canan Aritman, Selçuk Ayhan”

ADANA
Adana'da Nevin Gaye Erbatur ilk sırada yer alırken DSP kökenli Mustafa Vural ikinci sıradan aday gösterildi. Diğer adaylar sırasıyla, Hüseyin Peker, Tacidar Seyhan Yıldıray Aksoy ve Uğur Aksöz olarak belirlendi.

BAYKAL, ANTALYA'DAN
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yine Antalya birinci sıradan aday olacak. Öte yandan, Batman, Diyarbakır ve bazı bölge illerde de yeni gelişmeler yaşandığı belirtildi. Bu illerde listeler bugün akşam saat 17.00'a kadar netleşecek.

Anavatan Partisi'nden istifa ederek CHP'ye katılan, Edip Safder Gaydalı Bitlis'ten, Lütfullah Kayalar da Yozgat'tan liste başı oldu. Yozgat'da diğer sıralamalar ise gün içinde netleşecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise Bursa'dan liste başı olarak gösterildi. Cevdet Selvi'nin de Kocaeli'nden ilk sıradan aday olması kararlaştırıldı. Önseçim yapılan, Kahramanmaraş, Gaziantep, Sivas, Muğla, Aydın ve Mersin'de kontenjan dışında oluşan sıralamalara sadık kalındığı belirtildi.
Eski devlet bakanlarından DSP kökenli Tayfun İçli, Eskişehir'den ilk sırada aday gösterildi. Yine DSP adaylarından olan Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı da Balıkesir'de liste başı oldu. DSP eski Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi Denizli'de, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Derviş Günday da Çorum'dan ilk sırayı aldı.

CHP Gençlik Kolları'ndan adaylık başvurusu yapan Ayhan Yalçınkaya ve Sait Özdamar, listelerde kendilerine yer bulamadı.
 245

Bu haber 2547 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış