CEYLANPINAR SINIRINDA KATLİAM

Suriye`nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde 5 gündür yaşanan şiddetli çatışma nedeniyle Ceylanpınar`da hayat durma noktasına geldi. Suriye tarafından onlarca ölü ve yaralı Ceylanpınar tarafına geçiriliyor.

CEYLANPINAR SINIRINDA KATLİAM
12 Kasım 2012 - 15:18


ŞANLIURFA - Beşar Esed ve muhalifler arasında çıkan çatışmalardan Ceylanpınar haklıda nasibini alıyor. Ceylanpınar-Suriye sınırının sıfır nokrasında yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle ilçe halkı korku ve panik içerisinde. İlçe halkının birçoğu Ceylanpınar`ı terk ederek başka akrabalarının yanına gidiyor.

Son gelen bilgilier arasında sabah saatlerinden bu yana süren bombalamalarda onlarca Suriyeli hayatını kaybederken yüzlercesi de yaralı düştü. Suriye`den kaçmayı başaran Suriyeliler Ceylanpınar tarafına geçerek buraya sığınıyor. Ceylanpınar Devlet Hastanesi onlarca yaralı çocuk ve insanla dolmuş durumda.

Birçok işyerine, evlere ve arabalara isabet eden kurşun ve şarapnel parçaları halkı ciddi anlamda tedirgin ediyor. İlçe esnaflarından Metin, "5 gündür bu yapılan savaştan maalesef nasibimizi alıyoruz benim dükkanımın camları kırıldı, evime şarapnel parçaları düştü. Hamdolsun çocuklarıma isabet etmedi. Bu yaşananları korku ve tedirginlikle izlemekteyiz. Umarım bu savaş en kısa zamanda biter ve her şey normale döner" dedi.

Baki Çetiner ise, "Bu savaş fitneden başka bir şey değildir, insanları rahatsız ediyor Müslümanların zararına olan bu savaş bir an önce bitirilmeli ve kardeş kardeşin kanını dökmekten vazgeçmelidir" ifadelerini kullandı.

SONDAKİKA: Gelen Son Dakika bilgisine göre Suriye`den 8 ölü 45 Tane de yaralı Suriyeli vatandaşı Ceylanpınara getirildi...

(Mustafa Kaynak - İLKHA)

Bu haber 3472 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi