ÇARŞAF DEĞİL, KAPŞONLU CÜBBE

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, kamuoyunda geniş yankı uyandıran eşinin fotoğrafıyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, makamında gazetecilere açıklama yaptı ve görevden alınıp daha sonra

ÇARŞAF DEĞİL, KAPŞONLU CÜBBE
10 Kasım 2008 - 16:57
emekli olan eski basın müdürünün Valilik özel arşivinden gizlice aldığı fotoğrafları, kasıtlı olarak 10 Kasım öncesi medyaya sızdırdığını söyledi.

2006 yılının Aralık ayında dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu başkanlığında 7 veya 8 Vali’nin katılımı ile Suriye’nin Şam şehrinde düzenlenen resmi bir toplantıya katıldıklarını anlatan Vali Yavaşcan, şunları söyledi:
“Toplantının bitiminde Şam’daki yetkililer bize kentin görülmeye değer yerlerini gezdirdi. Bu ziyaret sırasında Hz. Zeynep’in türbesini de ziyaret ettik. Bu kısa ziyaret sırasında girişte baş örtüsü bulunmayanlara kapüşonu bulunan bir cübbe giydiriliyor. Bu kıyafet olmadan kimse içeriye alınmıyor. Dönemin İçişleri Bakanımızın eşi başörtülü olduğu için öyle girdi, ama benim eşim ve diğer kişilerin eşleri cübbe giyerek kısa bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bazı dini ibadet yerlerine girişin kuralları vardır. En son ülkemize gelen İngiltere Kraliçesi Elizabeth, başörtüsü takıp, ayakkabılarını çıkararak Ulu Camii’ye alındı. Ama burada eşimin giydiği kesinlikle çarşaf değildir. Kasıtlı olarak 10 Kasım günü bunun medyaya sızdırılması da tamamen komplodur. Ben ve eşim, Cumhuriyet çocuklarıyız. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı insanlarız. Ben 30 yıldır devlet memuruyum ve 5 yıldır Vali olarak yapıyorum. Böyle bir olay ile gündeme geldiğimiz için çok üzgünüm.”
VALİLİK ARŞİVİNDEN İZİNSİZ ALINMIŞ

Vali Yavaşcan, fotoğrafları medyaya sızdırmakla suçladığı eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü hakkında şikayetçi olduğunu da belirterek, “Valilik özel arşivinden izinsiz olarak bu fotoğrafları alıp basına yayan görevden aldığımız daha sonra emekli olan eski basın ve halkla ilişkiler müdürü hakkında yasal işlem başlatıldı. Yasal olarak gereken her şeyi yapacağız” dedi.

Vali Yavaşcan daha sonra aynı gezi sırasında eşine ait fotoğrafları da gazetecilere gösterdi. Bu fotoğraflarda eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun başörtülü eşi Emine Aksu ile birlikte gözüken Ayla Yavaşcan’ın günlük kıyafetinin üzerine şapkası bulunan siyah bir cübbe giydiği görülüyor.

Bu haber 3001 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor