CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI

Siverek Diyanet-Sen Başkanı Mahmut Bozkuş "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI
01 Ekim 2013 - 08:22

Siverek Diyanet-Sen Başkanı Mahmut Bozkuş "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle bir mesajında şu ifadeleri kullandı.


1-7 Ekim camiiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle insanları iyiye, güzele yönlendiren yegane kişiler olduğumuzu cemaatten oluşan camilerimiz Allah’ın adının anıldığı, Müslümanların ibadetlerin ifa ettikleri, günde beş vakit farklı ırkların saf tutarak kenetleşmiş taşlar gibi bir araya gelmesine vesile olan, Allah’ın yönelmesini sağlayan bu güzel mekanlar aynı zamanda Allah’ın evi olarak bilinmektedir. Dolayısıyla toplumumuzun geleceğini temin ve inşa edecek olan çocuklarımıza, gençlerimize, dini eğitim vermekte bizlere büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü onların her türlü madde bağımlılığından kurtarıp topluma kazandırmak için camilerimizi onlara açık tutup gerekli gayretleri göstermek bizim sorumluluk bilinciyle hareket edip camii kapılarını açık ve sıcak kalplerimizle, tatlı dilimizle onlara gönüllerimizi açmalıyız. Din görevli kardeşlerimiz yaşayışlarıyla topluma örnek olan, insanların iyiye, güzele ve doğru yola yönlendiren kişiler olduğumuzu, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i topluma daha iyi ve gerçek anlatımı din görevli kardeşlerimizin tarafından icra edildiğini din görevlileri kendi evlerinde olduğu kadar camilere de özen göstermektedir. Allah toplumumuza ve milletimize barışı, sevgiyi, hoşgörüyü nasip etmesini İslam-ı Alem içinde cereyan eden fitne fesada vesile olan her türlü savaş yollarının kapatılmasını onlara barış, huzur ve İslam-ı şuurla yaşamalarını cenabı Hak’tan niyaz eder.


Camilerimize bugüne kadar yapımında ve onarımında ve bakımında emeği geçen mimber ve kürsülerde halkımıza hizmet veren din görevli kardeşlerimizi geçmişleri rahmetle, kalanlara şükranlarımı sunar, başarılarının devamını dilerim. Allah’a emanet olunuz.


www.siverekgenclik.com


 


 


 


Bu haber 3234 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı