Cami Görevlilerinden DEDAŞ’ın Uygulamalarına Tepki

Diyanet-Sen Siverek Temsilcisi DEDAŞ’ın camilere yönelik ceza işlemlerine tepki göstererek, DEDAŞ’ın cami görevlileri ile cami cemaatini karşı karşıya getirdiğini savundu.

Cami Görevlilerinden DEDAŞ’ın Uygulamalarına Tepki
26 Ocak 2017 - 16:36

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından kaçak elektrik kullanımı önlemek amacıyla camilere yönelik aldığı tedbirler cami görevlilerini zor durumda bırakıyor.

Camilere 10-15 bin TL. Civarında kaçak elektrik kullanım cezası kesildiğini ileri süren cami görevlileri yüksek gelen elektrik faturalarını da önlemek amacıyla ısınma amacıyla kullandıkları klimaları namaz saatleri dışında kapatıyor. Cami cemaati ise camilerin yeterince ısınmadığını belirterek cami görevlilerinin bu uygulamasına tepki gösteriyor.

Diyanet-Sen Siverek Temsilcisi Ramazan Öz ise DEDAŞ’ın camilere kestiği elektrik cezalarını affetmesi gerektiğini belirterek, “DEDAŞ keyfi uygulamalarla her camiye yüksek meblağlarda kaçak elektrik cezaları kesmiştir. Cami görevlileri de yüksek gelen elektrik faturalarından kurtulmak amacıyla klimaları kapatmak zorunda kalıyor. Durumu her ne kadar cami cemaatine anlatsak da bizleri anlamayarak üst mercilere şikâyet ediyorlar. DEDAŞ’ın bu uygulaması bizleri cami cemaatini karşı karşıya getiriyor, cami cemaatini camiden soğutuyor. DEDAŞ yetkililerinden ricamız camilere kestiği cezaları affederek, Diyanet yetkilileri ile görüşüp elektrik faturaları ile ilgili orta yolu bulmalarıdır”

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2410 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu