BULUNAN KEMİKLERİN İNCELENMESİ SÜRÜYOR

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, bir inşaat kazısı sırasında bulunan çok sayıda insan kafatası ve kemiklerinin incelenmesi sürüyor.

BULUNAN KEMİKLERİN İNCELENMESİ SÜRÜYOR
10 Eylül 2013 - 10:59

ŞANLIURFA- Siverek ilçesi Ayvanat Mahallesi’nde bir inşaatın temel kazma işlemleri sırasında bulunan çok sayıda kafası ve insan kemiğinin incelenmesi işlemleri devam ediyor. Yapılan ilk incelemelere göre bulunan kafatası ve kemiklerin yaklaşık 100 yıl öncesine ait olduğu, gömülüş şekli itibarıyla İslami esaslara uygun olmadığı tespit edilmişti. Bulunan kemiklerin hangi tarihe ait olduğu yapılan kriminal incelemeler sonunda netleşeceği öğrenildi.

Ayvanat Mahallesinde bir inşaatın temel kazısı sırasında inşaat işçileri tarafından çok sayıda kafatası ve insan kemiğine rastlanmış, bulunan kemikler incelemek amacıyla Siverek Adliyesine götürülmüş, polis tarafından çevredeki inşaat çalışmaları durdurulmuştu.

BDP Siverek İlçe Teşkilatı ve Şanlıurfa İnsan Hakları Derneği yaptıkları ilk açıklamalarda bulunan kemiklerin 1992-1997 yılları arasına ait olduğunu ileri sürmüş ve Siverek Cumhuriyet savcısına dava dilekçesi vererek İHD Urfa şubesinde kayıtlı bulunan 35 kayıp ailelerinin DNA örneklerinin alınmasını istemişti.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2917 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması