BULUNAN KEMİKLER 50 YIL VE ÖNCESİNE AİT

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir inşaat kazısı sırasında bulunan kemiklerin Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemeleri sona erdi. Bulunan kemiklerin 50 yıl ve daha öncesine ait olduğu belirlendi.

BULUNAN KEMİKLER 50 YIL VE ÖNCESİNE AİT
26 Kasım 2013 - 14:49

ŞANLIURFA- Siverek ilçesi Ayvanat Mahallesi’nde bir inşaatın temel kazısı sırasında bulunan kemiklerin 50 yıl ve daha öncesine ait olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya ilişkin alınan karar metninde, İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi tarafından yapılan başvuru doğrultusunda kemiklerin İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilerek uzmanlarca incelendiği belirtildi.

Derneğin, Valilik ile Başsavcılığa verdiği dilekçede, kemiklerin, 1980 ve daha sonraki yıllarda kaybolan kişilere ait olabileceği şüphesine yer verildiği aktarılan kararda, şunlar kaydedildi: "Adli Tıp Kurumunca yapılan incelemenin ardından söz konusu kemiklerin 50 yıl veya daha öncesi bir zamanda ölmüş kişilere ait olduğu, kemiklerde tipik travmatik lezyon olmadığı, gönderilen kemiklerin birden fazla kişiye ait, çok eski ve karışık olmaları nedeniyle DNA profillerinin çıkarılmadığının belirlenmesi ve olay hakkında suç unsuruna rastlanmaması nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı kararlaştırılmıştır." denildi.

Siverek ilçesi Ayvanat Mahallesi’nde bir inşaatın temel kazma işlemleri sırasında çok sayıda insan kafası ve insan kemiği bulunmuş, İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi, kemiklerin incelemesi için Şanlıurfa Valiliği ile Siverek Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuştu. Başsavcılık, incelenmek üzere kemikleri İstanbul Adli Tıp Kurumuna göndermişti. -

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2601 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek