BUCAK,"BDP İLE GÖRÜŞTÜM"

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak basında yer alan BDP ile olan görüşmelerini doğrulayarak söz konusu haberde tırnak içerisinde geçen açıklamaların kendisine ait olduğunu, haberin içindeki bazı yorumların ise muhabirin kendi düşüncesi olduğunu savundu.

BUCAK,"BDP İLE GÖRÜŞTÜM"
20 Aralık 2013 - 08:04

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak Milliyet Gazetesinde Namık Durukan tarafından yayınlanan "Güneydoğu'da Olmaz Denilen Oldu" haberindeki BDP ile olan görüşmelerini doğrulayarak söz konusu haberde tırnak içerisinde geçen açıklamaların kendisine ait olduğunu, haberin içindeki bazı yorumların ise muhabirin kendi düşüncesi olduğunu savundu.

Bucak’ın haber kaynağındaki açıklamaları, CHP ve MHP hariç diğer partilerle görüşüyoruz. Siyaseten görüşülen şeyler bunlar.Görüşme toplumsal barış anlamında atılmış en önemli adımlardan biridir, BDP’lilerle görüşmesini, "Siyaseten görüşülen şeyler bunlar" diyen Bucak, şu değerlendirmelerde bulundu "Bağımsız Belediye başkanıyım” CHP-MHP hariç bölgedeki diğer partilerle görüşüyoruz. Siyaseten görüşülen şeyler bunlar. Görüşmenin olması bana göre toplumsal barış anlamında atılmış en önemli adımlardan biridir, bağımsız olmamdan dolayı, görüş alıyorlar. Burada benim potansiyelimi ölçmeye çalışıyorlar, hem Ak Parti hem de BDP anket yapıyor karşılıklı, anketlerde öne çıkanla ilgili bu partilerin çalışma yapması normaldir, BDP’nin böyle bir çalışma yapması benim için önemli, toplumsal barış için, anlamlı.

Türkiye’de bir barış süreci, rüzgârı var, Devletle örgüt arasında görüşme var, Bunlar somut kavramlar.

Bizim burada bir şey konuşuluyorsa bu toplumsal barış için daha anlamlı, bunun bölgedeki barışa çok katkısı olacak dedi.” Bucak, BDP’den aday olmasını yüzde 90 gerçekleşemez olarak değerlendirdiğini, ancak somut teklif karşısında konuyu tabanına götüreceğini söyledi.

Bucak, "Bu iş yüzde 90 olmaz, gerçekleşmez. Bunu oturup konuşabiliyoruz. Onlar da kendi arasında konuşabiliyor, ancak toplumsal barış anlamında önemli bir adım attık, bu seçime endeksli bir konu değil, tamamen siyaset üstü bir konu. Bu konunun tartışabiliyor olması bile, bölge için çok anlam ifade ediyor. Dedi.


Bu haber 5198 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü