BU YOL ÖĞRENCİLER İÇİN TEHLİKE SAÇIYOR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kaldırımı olmayan okul yolunda öğrenciler işlek ve dar olan Karayolunda yürüyerek okula gidiyorlar.

BU YOL ÖĞRENCİLER İÇİN TEHLİKE SAÇIYOR
07 Kasım 2014 - 08:02


<


ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okula giden öğrenciler yol güzergâhlarında kaldırım olmamasından dolayı dar ve işlek olan Siverek- Çermik Karayolunda yürümek zorunda kalıyor. Karayolu üzerinde yaklaşık 1800 öğrencinin eğitim gördüğü Türk Telekom Lisesi, Özel Farabi Sağlık Meslek Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi bulunuyor.

Özellikle Merkez Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin önemli bir kısmı okula gidiş-gelişlerini bu yolun sağ ve solunda yürüyerek yapıyor. Kaldırım veya yürüme alanın hiç olmadığı bu yol öğrenciler ve diğer yayalar için büyük tehlike arz ediyor. Sorun hakkında Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmalardan da bir sonuç çıkmadığına belirten okul yöneticileri, haklı talepler in ''ödenek yokluğu'' gerekçesiyle geri çevrildiğini belirtti.

Konu hakkında bilgi veren okul yöneticileri, “Okul güzergâhında, tek yönlü yolun hiç bir yerinde Trafik sinyalizasyon sistemi, yaya ve okul geçidi de bulunmuyor. Şehir içi minibüs hattının Tokdemir Mevkiine uzanmasına rağmen yol üzerinde yolcu durağı da bulunmuyor. Özellikle yolcu indirme ve bindirmelerde minibüslerin yol kenarında yanaşacakları alanlar olmadığında yol şeridi üzerinde durmakta bu durumda hem araçlar hem de insanlar için büyük riskler ortaya oluşturmaktadır. Fen Lisesinin Pansiyonlu olduğu düşünüldüğünde geceleri de aydınlatma sisteminin olmadığı bu yolun ne kadar tehlikeli olduğu herkesin dile getirdiği bir gerçektir. Okul ve kurumların sorunun çözümü için Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığımız yazışmalardan da bir sonuç çıkmadı. Haklı talepler ''ödenek yokluğu'' gerekçesiyle geri çevrilmektedir. Zaman zaman ölümle sonuçlanan kazaların da yaşandığı bu yola vakit geçirmeden ve acı olaylar yaşanmadan çözüm bulunması gerekmektedir” denildi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3969 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü