BU YARDIMLARIN BAŞKA BİR YOLU YOK MU ?

Siverek'te Şartlı Eğitim Yardımı (ŞNT) ödemeleri için PTT şubesi önünde bekleyen kadınların çilesi bitmiyor.

BU YARDIMLARIN BAŞKA BİR YOLU YOK MU ?
05 Şubat 2013 - 07:46





SİVEREK- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokol ile, çocuklarını ilköğretim ve ortaöğretimde okutan ihtiyaç sahibi ailelere, düzenli olarak PTT kanalıyla yapılan ödemeler sırasında yaşanan çirkin tablo bir türlü değişmiyor. ŞNT ödemeleri sebebiyle, İlçenin Hürriyet Caddesi ve Esmerçayır Caddesi üzerindeki PTT şubelerinde yoğunluk yaşanırken, sıra bekleyen ailelerin kendi aralarında ve güvenlik görevlileri arasındaki tartışmalar ise devam ediyor. Yaklaşık olarak 50 binin üzerinde öğrencinin faydalandığı yardımlardan dolayı ilçedeki 3 PTT şubesi ihtiyacı karşılamıyor.

Yıllardır yaşanan bu çirkin tablonun son bulmasını isteyen vatandaşlar, yetkililere bu yardımları dağıtmanın başka bir yolu yok mu ? diye sorarak, yetkililerin bu sorunu bir an önce çözmesini istedi.

Şartlı Eğitim Yardımı kapsamında İlköğretime devam eden erkek öğrenciye 30 TL, İlköğretime devam eden kız öğrenciye 35 TL, Ortaöğretime devam eden erkek öğrenciye 45 TL, Ortaöğretime devam eden kız öğrenciye 55 TL ödeniyor. Ayrıca, kadının aile ve toplum içindeki konumunun güçlendirilmesi amacıyla ödemeler doğrudan annelere yapılmaktadır.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2568 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek