BU YANGINLARI KİM ÇIKARIYOR

Siverek Gençlik HaberŞanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Şekerli köyünde yaşayan 3 kardeşin evinde çarşamba gününden beri belirli aralıklarla devam eden esrarengiz yangınlar bugünde devam etti.

BU YANGINLARI KİM ÇIKARIYOR
09 Ekim 2011 - 14:17
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 25 km uzaklıkta bulunan Şekerli köyünde yaşayan Eyüp (60) ve Ali Büyülü (48) isimli iki kardeşin evinde dört gün içinde belirli aralıklarla defalarca yaşanan yangınların ardından, yangın çıkan evlere 50 metre uzaklıkta bulunan üçüncü kardeş Âdem Büyülü'nün evinde de aniden yangın başladı.Üç kardeşin evinde çıkan yangınlara kimse anlam veremezken, jandarma evlerde hasar tespiti yaptı.

Dün akşam saatlerinde kesilen yangınlar bugün Eyüp ve Ali kardeşlerin evinde aynı anda çıkan yangınlarla devam etti. Çarşamba günü akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla tekrarlanan yangın sonucunda evde bulunan birçok ev eşyası yandı. Çıkan sebepsiz yangınlardan dolayı eve giremeyen ve 24 saat boyunca evde nöbet tutan ev sakinleri, yangınları kendi imkânlarıyla söndürüyor.

Evinde çıkan yangınlara bir anlam veremediğini belirten Adem Büyülü ise, “Ortada yangına sebep olacak hiçbir durum bulunmazken aniden evlerimizde yangın çıkıyor. Yangınlar belirli aralıklarla devam ediyor.Allah yalvarıyoruz, dua ediyoruz ama maalesef halen yangınlar halen devam ediyor”

YANGINLARI CİNLER ÇIKARIYOR İDDİASI

Köy İmamı Hasan Küçükyılmaz ise konu hakkında yaptığı açıklamada, “Yaşanan yangınları kendi gözlerimle gördüm. Dua etmek ve kurban kesmek suretiyle bu olayın defnedileceğini umuyoruz. Bu yangınları cinlerin çıkardığına inanıyoruz. Bu afetten bizi kurtarması için Cenabı-ı Hakka dua ediyoruz. Başkada elimizden bir şey gelmiyor.” dedi.

YANGINI KÖYLÜLER Mİ ÇIKARIYOR

Şekerli köyüne giden gazeteciler, esrarengiz yangınlar hakkında köylülerden bilgi aldığı sırada odaların birinde yangın çıktı. Odanın tavan kısmında başlayan yangın köylüler tarafından söndürülmesinden 10 dakika sonra başka bir odada yangın başladı. Gazetecilerin köyde bulunduğu sırada 10 dakika içerisinde çıkan yangınlar akıllara yangınları birilerimi çıkarıyor sorusunu getirdi.


www.siverekgenclik.com



Bu haber 1900 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti