BU OKULUN TEK ÖĞRETMENİ VAR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 330 öğrencisi bulunan Siverek Kız Anadolu Lise’sinde öğretmen sıkıntısından dolayı ders zili çalmadı.

BU OKULUN TEK ÖĞRETMENİ VAR
17 Eylül 2012 - 08:55




ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde yeni eğitim ve öğretim yılı için ders zili bugün çalarken, ilçenin Fırat Mahallesinde bulunan 330 öğrencisi bulunan Siverek Kız Anadolu Lisesi yeni eğitim-öğretim yılına 2 idareci ve 1 öğretmen ile başladı. Sabah erken saatlerde okula gelen öğrenciler okulda öğretmen olmamasında dolayı evlerine geri dönmek zorunda kaldılar. Duruma tepki gösteren öğrenci velilerinden Semih Yiğiter, “Çocuğum sınav ile bu okulu kazandı. Bu seçkin okullarda öğretmen olmaması çok acıklı bir durum. Umarız en kısa zamanda bu soruna bir çözüm bulunur” dedi.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın mevcut olan yönetmenliğine bağlı olarak Kız Anadolu Liselerine ilk atamada öğretmen ataması yapılmamasından dolayı norm kadrosu 19 olan liseye bu sene öğretmen ataması yapılmadı. Bu eğitim yılında,  330 öğrencinin eğitim göreceği okulda 2 idareci ve geçen sene atanan 1 öğretmen görev yapıyor. Konu ile ilgili okul yönetimi bir açıklama yapmazken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.


www.siverekgenclik.com


Bu haber 7353 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması