BU OKULUN BAHÇE DUVARI YOK

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde eğitim öğretim yılı içerisinde bulunan okul her türlü tehlikeye davetiye çıkarıyor.

BU OKULUN BAHÇE DUVARI YOK
15 Ekim 2012 - 15:02

Atatürk İlköğretim Okulu, eğitim-öğretim faaliyetlerine Gülabibey Mahallesinde eğitime gönül vermiş bir kişinin evinde 1959 yılında başladı.


 


Süleyman KASAN tarafından bağışlanan arsaya Özel İdare tarafından tek katlı olarak okul binası inşa edilmiş ve 1975 yılında bir kat daha eklenerek iki katlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. 2010 yılında okulun bitişiğindeki 2588 m2 arsa satın alınarak okul alanı 5502 m2 çıkartılmıştır. 2011 yılında yapılmaya başlanan yeni okul binası 2011–2012 eğitim- öğretim yılının II. yarıyılda hizmete açıldı. Okulun yeni binası 4 katlı olup 24 derslikten oluşmuştur.


Siverek İlçesi Dicle mahallesinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu geçtiğimiz yıl yıkılarak yeni baştan yapıldı. Okul, bu yıl eğitim-öğretim yılına yetiştirildi. Yeni yapılan okul eksiklikleri saymakla bitmiyor. Okulun Atatürk büstü bile bulunmuyor. Okul Sahası içler acısı, öğrencilerin beden eğitim derslerinde oyun oynayacakları bir sahanın olmaması, okul bahçesinin olmaması, okulun duvarlarının olmaması okulu dışarıdan gelebilecek tehditlere açık hale gelmiş. Özellikle Hafta içi okulun çevresinde kurulan halk pazarı yüzünden okulun bahçesine bırakılan araçlar yüzünden okul yetkilileri dertli. Okul yetkililerinin Siverek milli eğitim müdürlüğüne ve Kaymakamlığına okul ile ilgili yaptıkları başvuru neticesinde sonuç alınamadı.


Yeni düzenlemeyle birlikte bu yıl 66 aylık çocuklarında okula başlaması, okula kayıt yaptıran veliler bu durum karşısında çileden çıktı. Henüz tamamlanmamış, duvarları bulunmayan okula öğrenciler her yerden girip çıkabiliyor. Veliler bu durumdan şikâyetçi. Kimisi çocuğunun ders zili arasında okul duvarlarının bulunmaması yüzünden dışarıya gidip arabaların altında kalma endişesi ile yaşıyor. Velilerden bir kısmı Okulun vaziyetini görünce çocuklarını okula göndermiyor, kimisi de 'çocuğumun başına bir şey gelir' korkusuyla okulun bahçesinden ayrılmıyor. Okulun eksiklerinin ne zaman tamamlanacağı ise belli değil.


Haber: Bahattin Yolaçan

Bu haber 3884 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü