BU KARAYOLU SİZİ VEBAL ALTINDA EZER

Nurullah İkbal, Bu yol sizi vebal altında ezer yazısı

BU KARAYOLU SİZİ VEBAL ALTINDA EZER
28 Eylül 2013 - 08:54

Bir karayolu düşününki, beş mahallenin kesiştiği yerin tam ortasından geçen, hergün binlerce öğrencinin okula gitmek için geçtiği, yaşanan trafik kazalarında hafta en az bir iki can alan, üzerinde göstermelik olarak yapılmış dört üst geçidin bulunduğu, yetkililerin görmemek için üç maymunu oynadığı, Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolu, halkın deyimiyle “Ölüm Yolu”

Bu yol ilk yapıldığı 1990’lı yıllarda, Kırkbirevler, Yenişehir, Ayvanat, Bahçelievler Mahalleleri olmadığından dolayı, ilçenin bir kenar mahallesi olan Şirinkuyu Mahallesi sakinleri bu yolda birer birer can veriyordu. Günde binlerce ağır aracın geçtiği bu karayolu her gün bir öğrenciye mezar oluyordu. Şirinkuyu Mahallesi sakinleri isyan ederek, çareyi yolu trafiğe kapatmakta bulmuşlardı. Hatta bazıları İbrahim Tatlıses’ten medet umarak, buraya bir üst geçit yap diye İmparatora! Sesleniyorlardı.

Aradan yıllar geçti, bu lanet olası karayolu halen can almaya devam ediyor. Eskiden sadece Şirinkuyu Mahallesini etkileyen bu karayolu okulların çoğunun karayolunun diğer tarafında olmasından dolayı şimdi öğrencisi olan tüm mahalle sakinlerini etkiliyor.

Daha dün bir çocuğa mezar olan bu karayolun bir an önce çevre yolu olarak şehir dışına alınması gerekiyor. Söylentilere göre çevre yolu için yıllar önce gerekli çizimler yapılmasına rağmen bazılarının menfaatini engellediği için çevre yolu askıya alınmıştı.

Siverekliler olarak en başta mahalle muhtarlarına sesleniyoruz. Bu yaşanan ölüm olaylarından Allah katında mesulsünüz. Daha sonra Sivil toplum kuruluşları bu zulme rıza gösterdiğiniz için Allah katında sorumluluğunuz vardır. Belediye Başkanı, Kaymakam, Milletvekilleri bu yoldan sorumludurlar. Allah katında vebal altındadırlar.

Hz. Ömer dediği gibi, “Fırat kenarında bir kuzuyu kurt kapsa, Allah bunun hesabını Ömer’den sorar” Vallahi kuzularımız değil, ciğerparelerimiz bu yolda can veriyor. Bu yaşanan kazaların sorumluluğunu birbirlerinin üzerlerine atanlar, ya bu işi yapın, ya da yol yakın ile bu işi bırakın.

İşin kolayını seçip, bu işi bıraksanız bile, ölümler kimin döneminde yaşanmışsa, Allah’a hesap vereceğinizi unutmayın.

Karayolunun şehir dışına alınması için gerekli çalışmalar şimdiden başlatılmalıdır. Karayolu  yol tel örgüleri ile yaya geçidine kapatılarak, üst geçitlerde yeni düzenlemeler yapılmalıdır. Üst geçitlere 2 tane görevli bırakılarak üst geçitteki güvenlik sağlanmalıdır.

İnşallah bir daha bu gibi acı olaylar yaşanmaz. Küçük kardeşimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum.

Nurullah İkbal / www.siverekgenclik.com


Bu haber 3797 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı