BÎTİK KÖYÜ'NDE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Taşıkara (Bîtik) Mahallesi’nde ilk kez kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

BÎTİK KÖYÜ'NDE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ
04 Nisan 2015 - 10:40






Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından Taşıkara (Bîtik) Mahallesi’nde “Eşsiz önder Hz. Muhammed (sav)” temasıyla ilk kez Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köy meydanında düzenlenen etkinliğe köy sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Fethi Öztürk yaptığı program Muhammed Kanpak tarafından okunan Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Mehmet Turan Hoca, sahabelerin peygamber sevgisine değinerek sahabelerin peygamber sevgisinden tablolar sundu.

En Cani İnsanlar Medeniyet Timsali Oldu

Allah'u Teala’nın insanları hidayete çağırmak için onlar arasından peygamberler seçtiğine dikkat çeken Turan, “Bu peygamberlerin sonuncusu ve en seçkini Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'dir. Kapkaranlık bir çağda gönderilen Hz. Muhammed (sav), Allah'ın izin ve yardımıyla kendi çağını en aydınlık çağ hâline getirmiştir. En barbar en cani insanları medeniyet timsali haline getirmiştir” dedi

O’nun Örnek Yaşantısını Topluma Yaymalıyız

Allah resulunun Müslümanlar için en güzel örnek olduğuna vurgu yapan Turan, “Bizler onun yolundan gittiğimiz onun davasına sahip çıktığımız müddetçe inşallah kurtulanların arasında yer alacağız. Aile hayatımızı, iş hayatımızı ve hayatımızın diğer tüm alanlarını onun öğretilerine göre şekillendirmek için onu tanımaya daha çok gayret etmeli ve onun örnek yaşantısını, başta kendi ailemiz, toplumun tamamına yaymak için çaba sarf etmeliyiz” dedi

Köy Muhtarı Zülfikar Tazefidan ise konuşmasında programa katılanlara teşekkür ederek ilk kez mahallelerinde kutlu doğum etkinliği düzenledikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Programda sahne alan Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu ilahiler coşkulu anlar yaşatırken Cahit Kılıç ile Ömer Akgün tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Etkinlikte sık sık Peygamber Efendimize salâvat-ı şerifler okunup, tekbirler getirildi.

Program Taşıkara Cami İmamı İbrahim Ece’nin okuduğu dualar ile son buldu.

Yusuf Sarı- M.Enes / www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 4317 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü