Bozkuş: Tercan'daki acı olay tüm yönleriyle araştırılmalı

Diyanet Bir-Sen Bölge Başkanı, Diyanet Bir-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş, Tercan İlçe Müftülüğünde meydana gelen feci olayın tüm yönleriyle araştırılması gerektiğini belirterek bir daha benzer acı olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Bozkuş: Tercan'daki acı olay tüm yönleriyle araştırılmalı
19 Ağustos 2018 - 09:13

Diyanet Bir-Sen Bölge Başkanı, Diyanet Bir-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş, Tercan İle Müftülüğünde meydana gelen feci olayın tüm yönleriyle araştırılması gerektiğini belirterek bir daha benzer acı olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Tercan Müftülüğünde yaşanan olayın Diyanet camiasını derinden üzdüğünü belirten Bozkuş, " Erzincan ili, Tercan ilçe müftülüğünde hizmetli olarak çalışan bir personel, kendisine ait ruhsatlı tabancayla müftü vekili vaizi, üç imamı ve kendisini de intihar suretiyle öldürmekle 5 kişinin hayatına kıymıştır. Camiamızı derinden üzen bu elim hadisede vefat eden meslektaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemiller diliyoruz. Bu elim hadisenin Diyanet camiasında yaşanmasının acısı bizleri derinden üzmüştür" dedi.

Diyanet camiasında yaşanan trajedik olayın, 'görevli cinnet geçirdi', 'psikolojik sorunları vardı', diyerek üzerinin kapatılmaması gerektiğini belirten Bozkuş, "Sorun psikolojikse psikolojisi bozuk personelin tespiti de ayrı bir sorumluluk olarak önümüzde durmaktadır. Bir personeli vahşete sürükleyen bu hadisenin irdelenmesi yeni vahşetlerin önlenmesi açısından önemlidir. Hele bu vahşeti işleyen personelin adam öldürmenin, intihar etmenin cezasını iyi bilen bir din görevlisi olması olayın araştırılmasını daha da önemli hale getirmektedir" ifadelerini kullandı.

Olayın esas sebebinin yargının görevi olduğunu vurgulayan Bozkuş, "Bu olay vesilesiyle bir personeli dört kişinin ve kendisinin katili olabilecek derecede psikolojik sorunlu yapan ortamlarım da etkili olduğunu unutmamak gerekir.Bir daha bu olayların yaşanmaması için naçizane tavsiye olarak; kurum amirleriyle personel arasındaki ilişkinin gözden geçirilmesi, kurum sorunlarının ve sorunlu personellerin anket yoluyla tespit edilerek çözüm üretilmesi için Diyanet’in adım atması gerekir.Tekrar vefat eden meslektaşlarımıza Allah’ tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralı meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz"

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2018 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış