"BOMBALI SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ KINIYORUZ"

Siverek Barış Platformunun Gaziantep'te yaşanan bombalı saldırıya ilişkin açıklamasıdır.

"BOMBALI SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ KINIYORUZ"
25 Ağustos 2012 - 09:29

Bayram sevincini gölgede bırakan ve içimizi burkan bir haberle bayramı geride bıraktık. Hemen yanı başımızda Antep’te yaşanan acı olay nedeniyle dördü daha çocuk olan on masum kardeşimiz hayatını kaybetti. Altmış dokuz yaralı var. Acıyı yüreklerimizde hissetsek de, çaresizliğimizden kahrolsak da ateşin düştüğü yürekleri ne kadar teselli edebiliriz bilmiyoruz. Hayatını kaybedenlere Allahtan mağfiret ve rahmet; yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu coğrafyada bu kanın akmasına neden olan bu saldırıları kınıyor, lanetliyoruz. Daha olayla ilgili soruşturmalar devam ederken Siverek ve Sivereklilerin isminin basında mahkûm edilmesi bizleri üzmüştür. Bu hukuka aykırı yaklaşımı kınıyoruz.


Kaybedilen her can sonrasında ateş düştüğü yeri yakmakta, gözyaşlarına karışan hamaset nutukları ise daha fazla gözyaşı akmasına zemin hazırlamaktadır. Bu acıyı bizlere miras bırakan ise yıllardır aynı yollardan geçmekte ısrar eden siyasi iktidarlar, kandan ve kargaşadan beslenen kişiler ve kurumlardır.


Bilinmelidir ki yıllardır içinden çıkamadığımız şiddet sarmalı, egemenlerin sadece kendi siyasal çıkarlarını gözetmelerinin sonucudur. Bu tür saldırıları siyasi rant malzemesi yaparak, nefret ve şiddet dilini kullanmakta ısrar edenler, bir taraftan halkları birbirine karşı kışkırtırken, diğer taraftan ülkeyi nasıl bir karanlığın içine çektiklerini düşünmeden hareket etmektedir.


Siverek Barış Platformu olarak, her vesileyle, ülke sorunlarına demokratik barışçıl çözüm yollarının aranması gerektiğini, aksi takdirde şiddetin kör sarmalından kurtulamayacağımızı ısrarla bir kez daha vurguluyoruz. Gaziantep’te yaşanan kör şiddet hepimizi derinden etkilemiş, bir kez daha içimizi acıtmıştır.


Ancak yaşanan bütün acıların, şiddeti temel politika haline getirenlerin ülkeyi sorunun kaynağındaki neden sonuç ilişkisini unutturmasına, meselenin demokratik barışçıl ve anayasal yollardan çözümüne ve halkların kardeşliğine olan inancımızı zayıflatmasına izin vermememiz gerektiğine inanıyoruz.


Bizler topraklarımızı kana bulayan, bu topraklarda kin ve nefreti körükleyen, bundan nemalanan herkesi ve her düşünceyi lanetliyoruz.


İnsanların hayatına kasteden, onları yaşadıkları bu bölgelerden göçmelerine neden olan, yüreklerine korku salan, ocaklar söndüren, çocukları yetim bırakan, yoksullaştıran niyetleri, inançları, hesapları lanetliyoruz.


Çözümün parçası olmayanları, ortamı gerenleri, karıştıranları, fırsatçıları, ikiyüzlüleri lanetliyoruz.


Tüm hemşerilerimizi tepkilerini ortaya koymaya, tüm yapılanlara ve niyetlere inat kardeşlik kavramına ve “yaşam hakkına” koşulsuz şartsız sahip çıkmaya, barışa arka çıkmaya davet ediyoruz.


Komuoyuna saygıyla duyurulur.


Siverek Barış Platformu


KATILIMCILAR


Sivil Der, Kuyumcular Derneği, Kürt Kültür Merkezi Derneği, Marangozlar Esnaf Ve Sanatkarlar Odası, Siverek Eğitim Sen, Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası, Siverek İlçesi Muhtarlar Derneği, Siverek Madeni Eşya Esnaf Ve Sanatkarlar Odası


www.siverekgenclik.com





Bu haber 2337 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü