BİZİ BDP'NİN ELİNE BIRAKMAYIN

Meclis'in tatile girmesiyle milletvekillerinin bir kısmı dinlenmek için yazlık mekanların yolunu tutarken Güneydoğu'dan bölge vekillerine anlamlı bir çağrı geldi.

BİZİ BDP'NİN ELİNE BIRAKMAYIN
07 Temmuz 2012 - 09:28

Bölge kökenli milletvekillerinin ilgisizliğinden yakınan Güneydoğulu vatandaşlar, 'Vekillerimiz tatillerini memleketlerinde geçirsinler. Bizi BDP'nin eline bırakmasınlar' diye seslendi.


rkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), tatile girmesiyle yoğun bir dönemin ardından dinlenme fırsatı bulan milletvekillerinin bazıları yazlık yörelerin yolunu tuttu. Ancak bu yaz Güneydoğu'dan bölge milletvekillerine anlamlı bir çağrı geldi. Yeni Şafak, Güneydoğu illerinde, halkın bölge kökenli milletvekilleri, işadamları ve bürokratlardan beklentilerini dinledi. Bölge halkı, Kürt sorununun çözümü için atılan adımların ve yatırımların milletvekillerinin bölgeye ilgisizliği nedeniyle havada kalacağından endişeli. Herkesin ortak mesajı ise, 'Bu yıl ezber bozun. Memleketinize gelin' oldu.


Yazı memleketlerinde geçirmek yerine, tatil yörelerinde geçiren bölge kökenli milletvekillerine kırgın olduklarını ifade eden vatandaşlar, sorunlarını ve taleplerini ilk elden vekillerine aktarmak istediklerini söyledi. 'Milletvekillerinin ilgisizliği bizi BDP'ye mecbur ediyor' diyen vatandaşlar, 'Bölge kökenli vekiller tatillerini memleketlerinde geçirsinler. Bizi BDP'nin eline bırakmasınlar' dedi. Vatandaşlar sadece milletvekillerini değil, bölgeden yetişen işadamı ve bürokratları da memleketlerine beklediklerini söyledi.


HALK VEKİLİNİ GÖRMEK İSTİYOR


Güneydoğu gezimizin önemli duraklarından Şanlıurfa'nın 12 milletvekili var. 10'u AK Parti, 2'si bağımsız milletvekili olarak BDP'den. Urfalı en başta Devlet Bakanı Faruk Çelik'in bir bakan olarak Urfa'dan seçilmesinin büyük bir şans olduğunu düşünüyor. Ancak buna rağmen bazı milletvekillerinin seçim bölgesine uğramadığı da şikâyetler arasında. Konuyu Güneydoğu TV Haber Müdürü Uğur Er ve seçimlerde siyasilerin kampanyasını yürüten Objektif Ajans sorumlusu Gamze Öncel'e soruyorum. Bakan Çelik'in el üstünde tutulduğunu söyleyen Er, Çelik'le birlikte önü tıkanan birçok konunun çözüme kavuşturulduğunu söylüyor. Ancak, bazı milletvekillerinin bölgeye ilgisiz olduklarını belirterek, bu durumun Kürt sorunun çözümü adına atılan adımları zedelediğine dikkat çekiyor. Er, 'Milletvekillerinin tamamı gelmiyor. Bakanımızın gayretleriyle eskisine kıyasla her ay bazı vekiller gelir. Ama Urfalı tüm vekillerini burada görmek istiyor' diyor.


Yeni Şafak


YAZININ DEVAMI

Bu haber 2458 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi