Bıttım Mucizesi

Beden ve cilt sağlığında mucizeler yaratan Bıttım sabunu, doğal ürün tercih eden insanlar için büyük şans.

Bıttım Mucizesi
28 Ekim 2015 - 10:24

 


İnsanlar her daim temizlik ve güzellik konusuna özen göstermişlerdir. Aslında temizlik, sağlıklı kalabilmek ve sağlığı koruyabilmek için hayatımızın en önemli unsurudur. Temizlik beden sağlığımız kadar ruh sağlığımız için de olumlu etkilere sahip bir uygulamadır. Eskiden insanlar temizlik konusunda kendi kendilerine çözümler üretmekte idiler. Meşe külü, otlar ve daha pek çok yöntemle temizliği sağlamaya çalışmaktaydılar. Fakat teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza pek çok kimyasal ürün içeren temizlik malzemesi girmiştir. Ancak yine de günümüzün çeşitliliğine rağmen halen doğal ürünleri tercih eden insanlar bulunmaktadır. Zira doğal ve el yapımı ürünler daima yan etki ve zararlara neden olmamakta, daha sağlıklı ürünler olmaktadırlar. Bu doğal ürünler arasında yer alan bıttım sabunu da hem beden temizliğimizi ve cilt güzelliğimizi sağlamaya yardımcıdır, hem de pek çok faydaları bulunmaktadır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde üretimi yapılan oldukça meşhur olan bıttım sabunu, melengiç adlı bitkiden üretilmektedir. Bu bitkinin meyveleri ayrıştırılarak kostik adı verilen kül tozu ile karıştırıldıktan sonra sabun elde edilmektedir.


Bıttım Sabunu Nelere İyi Gelir?


Cilt ve saç için önemli etkilere sahip olan bıttım sabununun pek çok derde şifa özelliğinde olan faydaları bulunmaktadır. Bıttım sabunu faydaları arasında, antiseptik özelliği dolayısıyla mikrop öldürücü olması ve cilt hastalıklarına iyi gelmesi bulunmaktadır. Özellikle de;



  • Mantar,


  • Egzama,


  • Varis,


  • Sedef hastalığı gibi deride oluşan mikrobik hastalıklara mükemmel etki sağlamaktadır. Ayrıca temizleme özelliği sayesinde de cildi temizleyen ve besleyen sabun,


  • Tıkanmış gözenekleri açarak siyah nokta ve sivilce oluşumunu önlemektedir.


Bir de saçlar için mükemmel faydaları bulunan bıttım sabunu,



  • Saç kırılmaları,


  • Dökülmeleri,


  • Yıpranmalarını önlemekte,


  • Kepeğe etki sağlamakta,


  • Fön, boya, deniz, rüzgar, güneş gibi etkenlerden zarar gören saçları yeniden sağlığına kavuşturmaktadır.



Ancak bıttım sabununun fayda sağlaması için bilinmesi ve uyulması gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu uyulması gereken noktaların en başında da düzenli kullanım gelmektedir. Hem vücudumuzu hem de saçlarımızı düzenli olarak her gün ya da gün aşırı yıkamazsak sabunun etki ve faydalarından yararlanmamız mümkün olmamaktadır. Ayrıca sabunun fayda etmesi için sağlaması için sabunu kullandığımız süre boyunca başka hiç biri ürün kullanmamız gerekmektedir. Özellikle de şampuan,saç kremi, sabun ve duş jeli gibi kimyasal içeriğe sahip ürünlerden ve cilt kremlerinden, sabun kullandığımız süre boyunca uzak durmalıyız.


Ülkemizde genellikle Siirt ilimizde yetişen sabun, genel olarak Siirt bıttım sabunu adıyla bilinmektedir. Siirt bıttım sabunu, bolca köpürtüldükten sonra saçlara ve tüm vücuda uygulanabilir. Hatta isteğe bağlı olarak her gün ya da gün aşırı kullanıma uygundur. Onlarca hatta yüzlerce liralar verdiğimiz kozmetik ve kimyasal içeren temizlik ürünlerinin aksine ise fiyatı da oldukça caziptir. Tüm aktarlardan rahat bir şekilde bulabileceğiniz sabun, satıldığı semte ve dükkana göre ufak tefek değişikliklerle ortalama 10 TL ila 25 TL arasında değişen bir fiyata satılmaktadır.


Oldukça uzun bir geçmişe sahip olan ve kökü Sümerlere kadar da dayanabilen bıttım sabunu, tarihler boyunca sağlık ve güzellik için kullanılmıştır. Tamamen el yapımı ve % 100 doğal bir ürün olan bıttım sabunu faydaları ile pek çok derde şifa kaynağı olurken aynı zamanda hiçbir yan etki ve zarara neden olmamaktadır. Doğru şekilde ve 7- 8 aylık düzenli kullanım ile pek çok cilt hastalığının tedavisine ve saç problemine katkı sağlamakta, güzellik ve sağlık vermektedir. Özellikle de sivilce, akne, siyah nokta gibi güzelliği gölgeleyen sorunlara fayda sağlarken, ışıl ışıl, parlayan ve sağlıklı görünen saçlara kavuşmayı da sağlamaktadır.


Ülkemizde bitkisel ve doğal ürünler kullanmayı tercih edenler tarafından özellikle büyük bir ilgiye mazhar olan bıttım sabunu aynı zamanda da yurtdışından gelen turistlerin de ilgisini çekmektedir. Ancak tüm aktarlardan kolayca sahip olunabilecek olan bıttım sabununu alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise ürünün doğal ve saf olmasıdır. Zira zeytinyağı ve başka ürünlerle karışım şeklinde hazırlanan pek çok ürün de piyasada saf bıttım sabunu adıyla bulunmaktadır. Bu nedenle alacağınız bıttım sabununun özellikleri konusunda detaylı bilgi almadan satın alınmaması gerekmektedir.


Bu haber 4080 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü