BİSİKLETÇİLER TAKORAN'A PEDAL ÇEVİRDİ

Siverek'te düzenlenen bisiklet turuna katılan yerli ve yabancı bisiklet tutkunları, ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Baki köyüne kadar pedal çevirdi.

BİSİKLETÇİLER TAKORAN'A PEDAL ÇEVİRDİ
31 Ekim 2013 - 08:28

Siverek Kaymakamlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen organizasyonda Türk bisikletçilerinin yanı sıra aralarında Alman ve İngilizlerin de bulunduğu 11 bisiklet tutkununu, Sanayi Sitesinden başlayan bisiklet turunu ilçeye 40 kilometre mesafedeki tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Baki (Takoran) köyü'nde tamamladı.


Bitiş noktasında bisikletçileri Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve köy muhtarı Sıtkı Köprüdüz ile köylüler karşıladı. Bisiklet tutkunları, Fırat Nehri kıyısında tekne turu yaptı.Siverek Kaymakamı Erkal, burada yaptığı konuşmada, misafirleri doğal güzellikleriyle ünlü Baki köyünde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bölgenin turizm potansiyeline dikkat çekti.

Erkal amaçlarının Fırat bölgesinin turizme kazandırmak olduğunu belirterek, "Bölgeyle ilgili turizm projelerimiz var. Misafirlerimizin bölgeyi tanımaları ve gittikleri yerlerde bölgeyi tanıtmaları amacıyla buradayız" dedi.


Alman bisikletçi iş adamı Horst Raham da bölgeyi çok sevdiklerini belirterek, burada karşılaştıkları doğal güzelliklere hayran kaldıklarını vurguladı.
Bisiklet tutkunlarının bölgedeki turunu yarın tamamlaması planlanıyor.





Haber Merkezi


Bu haber 4357 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması