BİRECİK CEZAEVİ'DEN 2 FİRAR

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’nın Birecik İlçesi’ndeki kapalı cezaevinde adam öldürme, silahlı gasp ve yağma suçundan tutuklu bulunan 2 kişi firar etti. Yakalanması için jandarma ve polisin aradığı

BİRECİK CEZAEVİ'DEN 2 FİRAR
10 Aralık 2008 - 20:31
2 tutukludan birinin, babasıyla kuma evliliği yapmaya hazırlanan kadını öldüren 22 yaşındaki Fevzettin Ayana olduğu belirlendi.

Birecik Kapalı Cezaevi’ndeki firar, dün gece koğuşta yapılan sayımda infaz koruma memurlarınca fark edildi. İddiaya göre, Kurban Bayramı nedeniyle dün sabah başlayan açık görüşün ardından koğuşlara alınan tutuklu ve hükümlüler, infaz koruma memurlarınca sayıldı. Sayım sırasında, adam öldürme, silahlı gasp ve yağma suçlarından tutuklu 22 yaşındaki Fevzettin Ayana ile 30 yaşındaki Hakim Alver’in olmadığı anlaşıldı. Firar olayı üzerine harekete geçen cezaevi yönetiminin ihbarı üzerine jandarma ve polis, arama çalışmalarına başladı, çevre il ve ilçelerin güvenlik birimleri de uyarıldı. Firar olayı üzerine cezaevi yönetimi, açık görüş sırasında güvenlik tedbirini artırdı. Cezaevinde de idari soruşturma başlatıldı.

Kaçan iki kişiden Hakim Alver’in silahlı gasp ve yağma suçundan tutuklu olduğu belirtildi. Diğer tutuklu Fevzettin Ayana ise, geçen Ağustos ayında, babası 50 yaşındaki Mehmet Ayana ile kuma evliliği yapmaya hazırlanan 30 yaşındaki Nisan Yiğit’i boğazını bıçakla keserek öldürmekten tutuklanmıştı.

Bu haber 4198 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem