Bilim Adamlarının Siverek Çıkarması

Dicle Üniversitesinde görevli akademisyenler Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneği‘nin misafiri olarak Siverek’e geldiler.

Bilim Adamlarının Siverek Çıkarması
18 Nisan 2016 - 14:55

Dicle Üniversitesinde görevli akademisyenler Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Geliştirme Derneği‘nin misafiri olarak Siverek’e geldiler. Gezi, Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin şeyhanlıoğlu’nun organizasyonda gerçekleşti. Geziye Dicle Üniversitesinden Prof. Dr. Adnan Ceviz, Doç Dr. Tevfik Yılmaz, Doç. Dr. Necmettin Pembegül, Yrd. Doç. Dr. Celil Alemdar, Doç.Dr. Feyzi Çelik, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Atiç, Uzman Dr. Fırat Başak ve TRT Muhabiri Fatih Kızıltoprak ve aileleri katıldı.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Konca, Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş, Başkan Yardımcısı Murat Adkoşu’nun yaptıkları organizasyona Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın katkıları ile Saklı Cennet olarak adlandırılan yarım ada görünümündeki Takoran Köyüne gidilerek Siverek Kaymakamı Vural Karagül tarafından tahsis edilen tekne ile Fırat vadisi gezildi.

Geziye misafir olarak SİVİL-DER Başkanı Abdulvahap Bayram ile SİVİL-DER Fahri Başkanı Koçali Aymaz’da eşlik eti.

Tekne gezisi bilim adamlarının eşleri ve çocuklarının katılımı ile gezi teknesi bayram yerine döndü. Herkesin elinde fotoğraf makineleri ve cep telefonları ile çevredeki güzellikleri yakalamaya çalıştığı gözlendi. Takoran boğazından Nigit köyü yönüne doğru gezi başladı. Nigit köyü, Adıyaman ilinin Gerger ilçesi ve Gere Kalesi uzaktan izlendikten sonra Türkiye’nin 3. büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü’ne hareket edildi. Nissibi Köprüsü geçilip Atatürk Baraj Gölünden geri dönülerek Takoran Köyüne doğru yol alınd. Takoran’a gelindikten sonra arabalara binilerek şehre hareket edildi.

Derneğin merkezinin yer aldığı tarihi Gümrük Hanına gelindi ve dernek tarafından hazırlanan Siverek’in meşhur tavası misafirlere ikram edildi.

Tarihi Cincıklı Hamam’a gidilerek Siverek Belediyesi Müzik Ekibi tarafından hazırlanan sıra gecesinde çeşitli müziklerle ve hazırlanan nefis çiğköfte ikram edildi.

Misafirler Saklı cennet Fırat Vadisinin doğal güzelliklerini ve Sivereklilerin misafirperverliğinden son derece memnun ve mesut bir şekilde Diyarbakır’a hareket etti.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3773 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek