BELEDİYEYİ ASLİ VAZİFESİNE DAVET EDİYORUZ

Lütfü YALGI/SİVEREK19 Ocak 1963 yılında ‘’ BELEDİYEYİ ASLİ VAZİFESİNE DAVET EDİYORUZ’’ haberini virgülüne

BELEDİYEYİ ASLİ VAZİFESİNE DAVET EDİYORUZ
14 Mart 2012 - 20:39
dokunmadan yayımlıyorum.

            50 yıl öncesindeki haberde şu bilgilere yer verilmiştir’’Belediyemiz yılardır şehrimizin imar ve tanzimi ile meşgul bulunmakta idi.

Bu sebeple belediyemiz asli vazifelerini bu güne kadar ikinci plana bırakılmış olduğundan şehir umumi olarak temizlik ve kontrolden uzak kalmıştır.

            Sokaklarda, bilhassa kenar mahallelerde pislikler ayda bir defa olsun alınmadığından yığınlar haline gelmiştir.

            Oteller, berberler, hamamlar ve kahvehanelere kontrol görmediğinden tamamen kendi hallerine, çıkarlarına terk edilmişlerdir.

            Piyasada bilhassa gıda maddeleri satıcıları hem temizlik hem de fiyat kontrol ve tanziminden tamamen azade bulunmaktadırlar. Müstehlik halk her an durumdan müşteki bulunmaktadır. Belediyemizi artık aslı vazifesine ve belediye zabıta talimatnamesinin tatbike davet ediyoruz. Belediyemizin temizlik ve kontrol işleri şehir sakinlerinin umumi sıhhatinle yakından ilgili bulunmaktadır.

             Yaşanan temizlik sorununun açık göstergesi olarak ilçenin kenar mahallelerinde bulunan ve çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın hayvan gübrelerinin temizliği ilçede yaşanan temizlik sorununa darbe vuruyor.

            Bu amaçla bazı bölgelerde kurulan tampon bölgeyle birlikte azda olsa sorun çözülmektedir, vatandaşların bazıları bu yasağı çiğneyerek kurallara uymuyor, yetkililerin Denetimleri esnaf ve tüm işyerlerinde de başlatılması denetlemeleri artırarak düzeni sağlaması daha güzel, modern ve temiz bir kente sahip olacağımızın kanaatindeyim.







Bu haber 2588 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu