BELEDİYELER HALKIN TÜM SORUNLARI İLE İLGİLENMELİ

HÜDA PAR Şanlıurfa İl başkanlığının belediye adaylarını tanıttığı kahvaltılı basın toplantısında projelerini anlatan HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş, belediyelerin halkın tüm sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

BELEDİYELER HALKIN TÜM SORUNLARI İLE İLGİLENMELİ
09 Ocak 2014 - 10:01

ŞANLIURFA - HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı belediye adaylarını tanıtmak için kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Parti il binasında düzenlenen toplantıya İl başkanı Lokman Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş, Eyyübiye İlçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Kışlar, Haliliye İlçe Belediye Başkan Adayı Fevzi Kav, Karaköprü İlçe Belediye Başkan Adayı İbrahim Göven katıldı. Toplantıda İl Başkanı Lokman Yalçın ile Büyükşehir Belediye Adayı Av.Emin Güneş birer konuşma yaptı.


''İşe insanı inşa ederek başlayacağız''


Öncelikle insanı inşa ederek işe başlayacaklarının altını çizen Güneş bunu yaparken yolsuzlukla mücadele kanunları çıkararak devleti bir kanun devleti yapmak yerine insanları İslam’ın ilkelerine göre yetiştireceklerini söyleyerek insanlar düzelmeden kanun ve tüzüklerle bir yere varılamayacağı belirtti.


''Ucuz konut üretimiyle kaçak ve çarpık kentleşmenin önüne geçeceğiz''


Türkiye’de konut fiyatlarının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Güneş, yeni imar yerleri açarak arsa fiyatlarını düşüreceklerini bol ve ucuz konut üretimiyle kaçak ve çarpık kentleşmenin önüne geçeceklerini söyledi.


Sadece üstyapıya değil altyapıya da önem vereceğiz


Güneş, her gelen belediyenin kaldırım taşlarını değiştirdiğini üstyapıya verilen önemin altyapıya verilmediğini ifade ederek, “Belediyelerde oraları millete cilalı gösterme kaygısı var. Alta para harcamaktansa üste birtakım ışıklar takıp süsten püsten insanların gözlerini boyuyorlar. Urfa'nın en büyük sorunlarından birisi de trafik sorunudur. Ankara'da kavşak yapılıyor. Tüm trafik ışıkları kaldırıldığı halde biz de alt geçit yapılıyor dört tane de trafik ışığı konuluyor. Böyle olmaması gerekiyor hedef ışıklı kavşak bırakmamak…” diye konuştu.


Urfa’da çevre yolu diye bir şey yok
İktidar partisinin belediye olduğu Urfa’da çevre yolu diye bir şey olmadığını dile getiren Güneş, 1979’dan kalma çevre yolunun şehir içinde kaldığını bunun halka çevre yolu diye yutturulduğunu ifade etti.


''Yeni imar alanlarında altyapı için tünel sistemine geçeceğiz''


Yeni imara açılacak alanlarda altyapı için tünel sistemini düşündüklerini ifade eden Güneş, “Su, gaz, elektrik gibi tüm altyapı içinden geçecek. Yani böyle her arıza olduğunda yolu trafiğe kapat çukuru aç günlerce bekle. Yeni alanlarda bu sistemin uygulanması lazım. Kimin arızası varsa tünele girecek arızasını yapacak.” dedi.


Her mahalleye karakol yerine medrese açacağız


Güneş, toplumun maneviyatına yönelik manevi mimari projelerinin olduğunu belirterek her mahalleye bir karakol yapmak yerine bir medrese açarak yetiştirilen alimleri şehrin birer manevi mimarı haline getirip insanımızı manen inşa etmeyi düşündüklerini söyledi.


Halktan zaruri su parasını almayacağız


Sosyal devlet gereği yoksul insanlara yardımcı olacaklarını ifade eden Güneş bir evin zaruri su ihtiyacını tespit edip zaruri olan su parasını almayacaklarını dile getirerek şöyle devam etti: ''Belediyeler müteahhitler gibi yüzde 40 karla konut yapıyor. Eğer belediyeler bedava arsaya maliyetine konut yaparsa bugün olduğu gibi konut fiyatı 120 milyar yerine belki de 50-60 milyar olacaktı.”


Belediyeler trafik problemini çözmedi


“Urfa’nın en temel sorunu olan trafik problemini belediyenin ürettiğini biliyor musunuz?” diye soran Güneş şöyle konuştu: ''Çünkü şehrin imar planlamaları düzenlenirken yeteri kadar otopark yerleri bırakılması lazım. Belediyeler, kanunda yapılması gereken otoparkları yapmayarak otopark bedeli için aldığı paralarla yeşil alan yaparak halktan oy almaktadır. Bunun için de parkta durması gereken araçlar yola park edince yollarımız geçilmez hale geldi.” sözlerini kullandı.


Belediyeler halkın avukatı diğer kurumların üstüne gitmeli


Belediyelerin, halkın diğer kurumlarla olan sorunlarının tümünü takip etmesi gerektiğinin altını çizen Güneş, özellikle Urfa’da yaşanan elektrik sorunlarının giderilmesi için belediyelerin bu konularda halkın avukatı gibi bu kurumların üstüne gitmesi gerektiğini söyledi.


Trafiği rahatlatmak ve küçük esnafı ayakta tutmak için AVM’leri şehrin dışına taşıyacağız


Güneş, hem trafiği rahatlatmak hem de küçük esnafı ayakta tutmak için AVM’leri şehrin dışına taşıyacaklarını söyleyerek şöyle konuştu: ''Türkiye’de çok konuşulan ama bir türlü hayata geçmeyen pembe otobüs projemiz de var. Anneyi sokağa değil eve özendirmek için kendi çocuklarının içinde boşta kalan zamanlarını el becerisine göre yapacağı işler için mikro kredi vereceğiz. Dünya çapında bize madalya getirebilecek çekirdekten yetişme sporcu olacak bir gençlik yetiştirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca evlenme yaşına gelen kardeşlerimizi evlendirmeye teşvik edecek projelerimiz var.”


Toplantı basın mensuplarının sorduğu sorulara verilen cevaplarla sona erdi.   

(Osman Gülebak - İLKHA)


Bu haber 3384 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu