BELEDİYEDEN KOBANİLİ AİLELERE YARDIM

Siverek Belediyesi ilçede yaşayan Kobanili ailelere gıda yardımında bulundu.

BELEDİYEDEN KOBANİLİ AİLELERE YARDIM
20 Ocak 2015 - 08:43

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı ilçenin Fırat Mahallesinde bir mermer şantiyenin bahçesinde 8 kobanili ailenin bulunduğu çadırları ziyaret ederek kobanili ailelerin sorunlarını dinledi.

Belediye Başkan yardımcısı Postacı yaptığı açıklamada ülkelerindeki iç savaştan kaçan kobanili ve Suriyeli ailelerin en büyük sorunun barınma olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti, "Ailelerin gıda ihtiyacını gıda bankasından karşılıyoruz ancak barınma sorunu bulunuyor dışarıda kalan bazı Suriyeli aileler ev bulduk yerleştirdik buradan tüm Sivereklilere çağırıda bulunuyorum boş evi olanlar kira karşılığında Kobanili ve Suriyeli ailelere versinler. Kira desteği sağlayacağız, okul çağındaki çocukları Suriyeliler için açılan okula göndereceğiz kısa süre içinde barınma sorunun çözeceğiz”

Postacı daha sonra dışarıda kalan üç Suriyeli aile için Gülabibey Mahallesinde belediyenin bululduğu eve geçerek Suriyeli vatandaşların ihtiyacını tespit etti. Postacı ihtiyaçların en kısa sürede Siverek belediyesince karşılanacağını belirtti. Kobaniden gelip sekiz çadır kuran sekiz akraba ailenden oluşan 16 yetişkin ile 43 çocuğun yaşadığı çocukların büyük bir kesiminin soğuk algınlığı hastalığına yakalandığı çocukların sürekli öksürdüğü belirtildi.

Kobanili aileler yardımlarından dolayı Siverek belediyesine hayırsever Sivereklilere teşekkür etti

Haber Merkezi


Bu haber 2358 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek