Belediyeden Asansörlerin Bakımını Yaptırın Uyarısı

Siverek Belediyesi asansör kazalarını en aza indirgemek içi vatandaşlara yılda bir defa asansörlerin muayenesinin yaptırılması uyarısında bulundu.

Belediyeden Asansörlerin Bakımını Yaptırın Uyarısı
14 Nisan 2016 - 10:21

Siverek Belediyesi Her yıl onlarca insanın yaralanmasına hatta ölmesine sebep olan asansör kazalarını en aza indirgemek için, vatandaşlara yılda bir defa asansörlerin muayenesinin yaptırılması duyurusunda bulundu.

İlçenin bir çok bölgesinde asılan brandaların yanı sıra, Belediyenin mesaj ve sosyal medya hesaplarında vatandaşların bu uyarıları dikkate alması istendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Siverek Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 4.06.2015 Tarih ve 29396 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “ asansör işletme, bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği” gereği yılda 1 defa zorunlu olarak yapılacak olan, asansör periyodik kontrol işi belediyenin protokol imzaladığı A tipi muayene kuruluşu x tarafından yapılacaktır.Yapılacak kontroller can güvenliği için gerekmektedir, halkımızın can güvenliği için asansörlerin güvenli olan yeşil etiketi takılması için yıllık periyodik kontrolleri bakanlık zorunlu hale getirmiştir. Halkımız gerekli hassasiyeti göstermesi gerekmektedir’ ’dedi

Haber Merkezi


Bu haber 2256 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu