BELEDİYE MECLİSİNİ TERK EDEN BDP GRUBUNDAN BASIN AÇIKLAMASI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçe Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısını

BELEDİYE MECLİSİNİ TERK EDEN BDP GRUBUNDAN BASIN AÇIKLAMASI
07 Ocak 2010 - 16:23
toplanan meclis gündeminde encümen üyeleri ile diğer komisyonların seçimi yapıldı.
    
Seçimlere geçilmeden önce Barış ve Demokrasi Partisi(BDP), gruplarından komisyonlara üye alınmadığını gerekçe göstererek salonu terk ettiler.
      
Belediye Meclisinde yapılan oylamalar sonucunda encümen üyeliklerine Mustafa Kutlu, Ahmet Yavuzer, Cumalı Bayram seçildi. Denetim Komisyonu Üyeliğine Sefer Bakan, Ali Baran, Cuma Çakmak seçildi. Yapılan İmar Komisyonu Seçimine Cumali Bayram, Cuma Şirin, Ali Yüksekyol seçildi. Yapılan Plan Bütçe Komisyon Üyeliğine Ramazan Sarı, Hüseyin Aker, İbrahim Hatipoğlu seçildi. 
      
Seçimlerden sonra diğer gündem maddelerine geçildi. İlçede yapılacak iki yeni üst geçit ile Çift minareli cami ile dini sosyal tesislerin yapılabilmesi amacıyla İller Bankasından kredi talebi yetkisinin Belediye Başkanına verilmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi.
  
Meclis Üyeleri şehir merkezinde bulunan Cezaevinin yerine yapılacak olan Cezaevine nâklinden sonra boşalacak eski Cezaevinin yeşil alan olarak kullanılması talebini Adalet Bakanlığına bildirilmesi ve eski Cezaevinin yeşil alan olarak kullanılmasını oy birliğiyle kabul etti.
    
Dilek ve temenniler bölümünde Meclis Grrup Başkanı Mustafa Hivi Abikoğlu, Meclis Başkanlığına dilekçe vererek Siverek ilçesinin il olması için meclisin temenni kararı almasını talep etti. Yapılan oylama sonucunda il olma temenni kararı oy birliğiyle alındı.
        
MECLİSİ TERK EDEN BDP GURUBUNDAN BASIN AÇIKLAMASI 
         
Meclis Toplantı Salonunu terk ederek Belediyedeki grup odalarına çekilen Barış Ve Demokrasi Partisi(BDP) grubu adına basın açıklaması yapan Meclis Üyesi Fevzi Gözyuman yaptığı basın açıklamasında Halkın iradesinin dışlanma politikasını Siverek’te de devam ettiğine dikkat çekerek şöyle devam etti ’’Halkın iradesi olan biz BDP grubu, Meclis Komisyon çalışmalarına alınmayarak saf dışı bırakılmak isteniyoruz. Siyaseti belirleyen AK Parti Hükümetinin Siverek temsilcileri olan AK Parti Siverek Belediye Meclis Üyeleri, Ana Muhalefet görevini yerine getiremeyerek öneri ve proje sunma yerine Demokrat Parti(DP)’ye destek sunmaları düşünürcüdür. Bu yüzden protesto amacıyla 04.01.2010 tarihli meclis çalışmasını terk ettik" dedi. 
      
BDP gurubunun basın açıklamasına karşın görüş belirten Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, BDP Grubunun meclis aritmetiğinde üçüncü parti olduğuna dikkat çeken Bucak şöyle devam etti ’’BDP gurubu mecliste üçüncü parti sıralamasında olduğundan dolayı komisyonlarda temsil kabiliyeti mümkün değil. Geçmiş Dönemde durum kendi lehlerine olduğu için konunun önem teşkil etmediği, buna bağlı olarak izledikleri olumsuz siyaset neticesinde, geçmişte 8 meclis üyeliğinden  5 meclis üyeliğine  geriledikleri ve halen gerilemeye devam ettikleri için hırçın ve kavgacı siyasi üslup kullandıkları, bunu Siverek için kayıp olduğunu’’ belirti.










Bu haber 1845 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması