BELEDİYE BAŞKANI BUCAK SAMSUN'DA DÜZENLENEN TÖRENDE PLAKETİNİ ALDI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKSiverek Belediyesi, İlçenin Hasançelebi Mahallesinde bulunan tarihi terzi evi olarak bilinen, kesme karataştan yapılan, ermeni taş ustalığının

BELEDİYE BAŞKANI BUCAK SAMSUN'DA DÜZENLENEN TÖRENDE PLAKETİNİ ALDI
28 Mayıs 2011 - 09:43
güzel bir örneği olan tarihi evin restorasyonu için hazırlanan proje, Tarihi Kentler Birliğinin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında Siverek Belediyesi Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje Ödülü kazanmıştı.

Tarihi Kentler Birliğinin 2010 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme proje yarışmasında 30 belediye ve 51 projenin yarıştığı 'Tarihi Kentler Birliği ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları Özendirme Yarışmas' nın bu yılki Proje Ödüllerinden birine 'Terziler Konağı Restorasyon Projesiyle' Siverek Belediyesi layık görüldü. Mayıs ayında Tarihi Kentler Birliğin Samsun’da yaptığı geniş kapsamlı bir toplantıda ödül alan projelerin Belediye Başkanlarına plaket verildi.

Ödüle layık görünenler arasında Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ta Bulunuyordu. Bucak Samsun’da düzenlenen törene katılarak plaket ödülünü aldı. Belediye Başkanı Ai Murat Bucak, Siverek Belediyesinin Tarihi Kentler Birliğinin tarafından ödüllendirilmesinin sevindirici olduğunu belirterek 'Siverek’e tarihi kimliğinin yeniden kazandırılması amacıyla yürüttükleri çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmaların Tarihi Kentler Birliğinin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda belediyemize ait terziler konağı restorasyon projesinin ödülle karşılık bulmasından son derece mutlu oldum. Bu proje çalışmalarında görev alan ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim" dedi.





Lütfü YALGI/SİVEREK






Bu haber 1624 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu