BEDİÜZZAMAN KONULU KONFERANSA YOĞUN İLGİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Risale-i Nur Enstitüsü tarafından İnsanlık ve Dünya Barışı için Said Nursi’nin Milliyet Anlayışı konulu konferans düzenlendi.

BEDİÜZZAMAN KONULU KONFERANSA YOĞUN İLGİ
31 Mart 2013 - 14:00

ŞANLIURFA- Risale-i Nur Enstitüsü tarafından, bugün saat 14.00’te, Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde, İnsanlık ve Dünya Barışı için Said Nursi’nin Milliyet Anlayışı” temalı konferans düzenlendi. Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 53. yılı münasebetiyle düzenlenen konferans, Mustafa Yeşildağ tarafından okunan Kur’anı Kerim ile başladı. Bediüzzaman Vakfı adına Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İsmail Zorlu, vakfın sosyal ve kültürel çalışmaları hakkında kısa bir konuşma yaparak vakfın amaçları hakkında misafirlere bilgi verdi.

İnsanlık ve Dünya Barışı için Said Nursi’nin Milliyet Anlayışı konulu konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Eğitimci – Yazar Tahir Ünverdi, son dönemde çokça tartışılan altı oktan biri olan “Milliyetçilik” kavramı hakkında ağır eleştirilerde bulundu.

Konuşmasına Hucurat süresinde geçen “Ey İnsanlar biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık.Sonrada birbirinizi tanıyasınız diye milletlere ve kabilelere ayırdık” ayeti ile başlayan Ünverdi, bu ayetten çıkarılması gereken en önemli sonucun “tanışmak” ve “yardımlaşmak” olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte , tek parti iktidarının, din yok milliyet var fikri yüzünden, insanların birbirini inkar eder duruma geldiğini söyleyen Ünverdi, “ Din olmayınca bizi bir arada tutacak hiçbir bağımız kalmadı.Dini ortadan kaldırmak için camileri ahırlara çevirdiler, ezan-ı Muhammedi değiştirdiler, harf inkılabını yaptılar, Kur’an-ı Kerimi yasakladılar. Türk Milliyetini yüceltmek için “Bir Türk Dünyaya Bedeldir” dediler.Biz hiçbir ırkın üstünlüğünü kabul etmiyoruz. Tek önder olarakta Hz. Muhammed’i kabul ediyoruz” dedi.

Kemalizm’in ülkeye çok büyük tahribatlar yaptığını ileri süren Ünverdi, “ İslam düşnmanı İngiltere’nin, Fransa’nın bu ülkede yapamadığı tahribatı Kemalizm yaptı. Kemalizm insanları birbirine kırdırdı” dedi

www.siverekgenclik.com

















Bu haber 3421 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi