BEBEĞİNİ GÖRMEDEN ÖLDÜ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da, 3 çocuk babası seyyar satıcı 33 yaşındaki Celal Cin, 23 yaşındaki eşi Fatma Cin’in, 1 Ağustos’ta, 3’üncü çocuğunu dünyaya getirdikten sonra aşırı kanama sonucu

BEBEĞİNİ GÖRMEDEN ÖLDÜ
14 Ağustos 2008 - 13:42
yaşamını yitirmesinden sorumlu tuttuğu doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Hacıbayram Mahallesi’nde oturan 1’i kız 2 çocuk annesi Fatma Cin, 3’ncü kez hamile kaldı. Cin, doğum sancılarının artması üzerine götürüldüğü Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesi’nde normal doğumla kız bebek dünyaya getirdi. İddiaya göre, doğum sonrası kanama meydana gelip, kan kaybetmeye başlayan Cin’e kan takviyesi yapıldı, ameliyatla rahmi alındı. Durumunun ağırlaşması üzerine Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Cin, yolda yaşamını yitirdi.
Eşinin yeni doğan kızlarını kucağına bile alamadan yaşamını yitirdiğini söyleyen acılı eş Celal Cin, ölümden sorumlu tuttuğu Dr. Mehmet Sıtkı Güneş hakkında savcılığa şikayette bulunup, “Ameliyatı yapan doktor, eşimin ölümüne neden oldu. Zamanında müdahale etmediö dedi. Hastane yönetimi iddialarla ilgili görüş bildirmezken, suçlanan doktorun yıllık iznini kullandığı belirtildi. Eşini kaybetmesi üzerine 4 yaşındaki kızı Ayşe, 2 yaşındaki oğlu İbrahim ile henüz isim koymadığı bebeğiyle baş başa kaldığını belirten Celal Cin, eşinin doktor hatasından öldüğünü ileri sürerek, şöyle konuştu:
“Eşim gayet sağlıklıydı, herhangi bir hastalığı bulunmuyordu. Yeşil kartımız olmasına rağmen onu hamileliği sürecinde sürekli hastaneye götürdüm. Hamiliği boyunca doktor kontrolü altındaydı. Doğum gününde yine hastaneye getirdik. Doktor bey doğumun ardından eşimi ameliyata aldı. Ben bu sırada hasta yatışı için yeşil kartla işlem yapıyordum. Doğum sonrası eşimin nerde olduğunu sordum. Görevliler bana ‘Eşiniz hafif bir kanama geçiriyor, siz bu evrakları imzalayın daha sonra da yazdığımız kanı getirin’ dedi. Doğumdan 2-3 saat sonra eşimin durumu iyice ağırlaşması üzerine Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk ettiler. Eşim hastaneye yetişmeden yolda öldü. Ölü olarak fakülteye götürdüğüm eşimi gören doktorlar da, ‘Bu hastayı neden Diyarbakır’a sevk ettiler. Şanlıurfa’da her türlü imkan vardı. Bunca yola (180 kilometre) böyle kanamalı bir hasta sevk edilir mi?’ diyerek tepki gösterdi. Evim, ocağım dağıldı. Çocuklarıma bakması için mecburen annemin evine yerleştik. Savcılığa başvuruda bulundum. Hukuk mücadelemi sürdüreceğim, ihmali bulunan doktor cezalandırılsın" dedi.


Bu haber 2382 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu