BDP’TEN HASTA TUTSAKLAR EYLEMİ

BDP Siverek İlçe Teşkilatı cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü hasta tutsakların serbest bırakılması amacıyla basın açıklaması düzenledi.

BDP’TEN HASTA TUTSAKLAR EYLEMİ
08 Şubat 2014 - 13:49

BDP Siverek İlçe Teşkilatı, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın katılımıyla Şirinkuyu Seçim Bürosu açtı. Ardından Lise Caddesi’nden Hürriyet Caddesine doğru sloganlarla yürüyen grup cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü hasta tutsakların serbest bırakılması amacıyla Lezgo’nun Parkı önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Okunan basın açıklamasında cezaevindeki hasta tutsaklara dikkat çekilerek, “Cezaevlerinde bulunan hasta tutuklu ve hükümlü siyasi tutuklular gün be gün ölüme yaklaşıyorlar. Dışarıda olan bizler, kamuoyu, siyasi iktidar, muhalefet ve sivil toplum örgütleri tüm sessizliğiyle ölümü bekliyorlar. Vicdanımızı kaybetmiş bir topluma dönüşmüşüz. Her gün ölümler yaşanırken gösterilen tepkiler yetersiz kalmaktadır. Artık bu sessizliğe bir son vermek için burada toplanmış bulunmaktayız”

Açıklamanın devamında cezaevlerindeki ölüm olaylarına vurgu yapılarak, “Son dönemlerde tabutları cezaevlerinden çıkardığımız yoldaşlarımız oldu. Buna karşı mevcut hükümet bunu görmezden geliyor. Biz Kürtler ölümden korkmayız, ölümün olduğunu ve bunun doğallığını kabul ederiz. Ancak bu tür gayri insani uygulamalar sonucunda ölümler kabul edilemez. Bu ölümlere dur demek için elimizi vicdanıma koyup, yapılması gereken neyse en üst düzeyde gerçekleştirmeliyiz”

Basın açıklamasının ardından BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan cezaevlerindeki tutsaklar hakkındaki izlenimlerini anlattı.

Eylem oturma eylemi ile sona erdi.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2718 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi