BDP’TEN ANADİL VE ANDIMIZ EYLEMİ

BDP Siverek İlçe Teşkilatı düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla Anadilde eğitim verilmesini ve Andımızın kaldırılmasını istedi.

BDP’TEN ANADİL VE ANDIMIZ EYLEMİ
06 Eylül 2013 - 16:15

ŞANLIURFA- BDP Siverek İlçe Teşkilatı, Siverek Belediyesi önünde bulunan Lezgo’nun Parkı’nda Anadilde Eğitim verilmesi ve okullarda okunan andımızın kaldırılması amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını grup adına İbrahim Halil Bektaş okudu.

Dilin, insanların iradeleri dışında doğdukları coğrafyalarda hayatlarını idame ettikleri adına doğanın gerçeği olarak zorunlu bir araç olarak kabul ettiklerini belirten Bektaş, “Anadil çocuğun başta annesi olmak üzere ailesi, çevresi ve ulusundan sistemli bilinçli bir öğrenim süreci olmadan öğrendiği dildir.Anadil kişinin yaşadığı çevre ve kültürle bir bütündür.Anadilde eğitim insani temel bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Herkes bu haktan eşit olarak yararlanmalıdır”

Açıklamanın sonunda ise “Andımız’a” vurgu yapılarak, “Okullarda çocuklarımıza okutulan “Andımız” her gün çocuklarımızı yalana alıştırdığı, küçükken yalanla tanıştığını biliyoruz, artık yeter diyoruz. Varlığımız bir başkasına armağan olmasın. İnsanız bizde insanca yaşayalım”

Grup okunan basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.

www.siverekgenclik.com


https://twitter.com/siverek_genclik




Bu haber 4571 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...